Om företaget

Företaget drivs som Aktiebolag från februari 2017 med organisationsnummer 559095-1355.

PHS är en förkortning för "Peter Holm Studios" startades i maj 2002 som en enskild firma. Affärsidén är att erbjuda stabila och flexibla IT-lösningar till alla. Företaget drivs på heltid sedan 1 september 2010. Vi har F-skattsedel och ansvarsförsäkring.

Varför namnet Peter Holm Studios? Namnidén väcktes 1996 "ur luften", från början sysslade jag bara med webbdesign och då var det en webbstudio.

I Januari 2011 byttes namnet till "Peter Holm IT-Service i Gävle" eftersom jag tyckte det passade bättre.

Vem är då jag?

Jag heter Peter Holm, är 46 år och bor med familj och två barn i Sätra, Gävle.

Datorer har jag sysslat med sedan 1984 då jag fick min första dator (Commodore 64), därefter blev det Amiga 500, Amiga 2000, PowerMac 8200, PowerMac G4 466Mhz, PowerMac G4 1,25Ghz, Imac 20" och ett par PC-maskiner.

Jag har eftergymnasial utbildning inom multimedia och är examinerad eltekniker.

Anställd

Företaget har en anställd sen oktober 2016, Adam Hellgren som är 22år, en kanonkille som lär sig hela tiden!

Årssummeringar

Här finns länkar till de summeringar av åren som gått sedan PHS startades 2002.

Summering av 2014

Summering av 2013

Summering av 2011

Summering av 2010

Summering av 2009

Summering av 2008

Summering av 2007

Summering av 2006

Summering av 2005

Summering av 2004

Summering av 2003

Summering av 2014

Ett bra år med stark tillväxt på nya kunder, omsättningen ökade jämfört med 2013, dock inte lika kraftigt men det var väntat eftersom jag fortfarande är själv. Jag levererar fler datorer till både privatpersoner och företag vilket är glädande. Det hoppas jag fortsätter och ökar.

Datorservice och Mobilservice fortsätter i oförminskad skala och jag kommer att stärka upp på lagerhållna delar 2015. Jag byter även lokal i huset från 18kvm till 26kvm för att öka kapaciteten.

Summering av 2013

Jag hoppade över 2012 av någon anledning. Men utvecklingen under 2013 är fortsatt positiv med kraftig tillväxt på nya kunder. Omsättningen ökade 37% till strax över 1,2Mkr något jag hoppas ska fortsätta så kanske en anställd inte är så långt borta.

Iphoneservicen är fortsatt succé med mycket stark tillväxt vilket jag anar fortsätter 2014. Lite mer fokus på småföretagens behov ska jag ha under 2014, jag tror absolut det finns en "hålrum" att fylla inom IT hos den kundgruppen som är för liten för drakarna men ändå har ett stort behov av fungerande IT.

Man måste "dansa med drakarna" har jag fått lära mig under 2013. Antalet leverantörer och distributörer har ökat, jag måste se om mitt hus och jämföra priser lika mycket som andra. Ibland är ett pris våldsamt mycket lägre hos en leverantör än hos min vanliga, då köper man där, dels för min egen skull och dels för er kunders skull.

Summering av 2011

2011 var året när jag på allvar körde PHS på heltid. På helår dubblades omsättningen från 2010. Första halvåret var turbulent och skillnaden mellan topparna och dalarna var lite väl stora. En tydlig stabilisering skedde andra halvan och tillströmningen av nya kunder tilltog rejält. Samarbetet med Stefan Persson på 026media.se ökade ytterligare då vi beslutade oss för att Stefan flyttar in i samma lokal på Rälsgatan 6A som jag. Vi jobbar med webbsajter i wordpress och ekonomiskt var det en viktig del under Q3-Q4. Målet är att öka kraftigt på webbdesign 2012.

Marknadsföringen på Google fortsätter och där ökar jag, några annonser i lokaltidningen gjordes och där funderar jag på att evaluera även 2012. Webbshop öppnades i december där jag säljer highend-pc.

2012 blir spännande på många sätt, målet är att dubbla omsättningen från 2011.

Summering av 2010

Den stora händelsen 2010 var att jag efter mina 2 år i skolbänken och utbildningen till eltekniker väljer att köra firman heltid från första september. Lokal skaffas på Rälsgatan 6A istället för hemmet i Sätra.

Omsättningen dubblades jämfört med 2009. Flera webbsajter levererades och ett samarbete etablerades med säkert Gävles bästa WordPress-utvecklare vilket breddar mitt utbud av webblösningar eftersom kunden själv kan uppdatera sin hemsida.

Det mesta hände i slutet av 2010, jag startade butik på Blocket och har med leverantören EET skaffat mig möjlighet att laga bärbara datorer något jag inte gjort i nämnvärd omfattning tidigare.

Annonsering på Google fortsätter, Gefle Dagblad och Arbetarbladet annonserar jag under yrkes- och hantverkshjälp och det utvärderas ett tag till. Samarbetet med nämnde wordpress-utvecklare kommer förmodligen att utökas. Annonsering på lokaldelen.se justeras ner lite men utvärderas ett år till.

Väl mött 2011!

Summering av 2009

2009 upplevde PHS en kraftig expansion där omsättningen ökade 300% jämfört med 2008. Datorservicen ökar hela tiden och antalet levererade kvalitetsdatorer ökar också med tonvikt på hösten då Windows 7 släpptes. Jag kan glatt konstatera att ingen kund hört av sig med stora problem med PHS datorer, det lönar sig med kvalitet!

Webbdesigndelen fick ett uppsving under hösten då flera företag hörde av sig, Ewa & Leif Hemservice, Praus, Lilla sätraskolan, även designuppdatering av pump-service.se.

Inga stora programinköp eller hårdvara planeras under 2010 utan tonvikten ligger som vanligt på att fortsätta expandera och kanske kunna ta ut lite lön.

Marknadsföringen fortsätter via Google och jag har väl en gång för alltid insett en sak, lokaltidningsannonser ger för lite och kostar alldeles för mycket! Jag måste hitta andra kanaler för att nå fler kunder. Annonsering i lokaldelen och lokaldelen.se utvärderas ett år till.

Summering av 2008

2008 var ett mycket intressant år för PHS, intäkterna fördubblades jämfört med 2007.

När deklarationen skulle lämnas in för firman så blev jag kallsvettig och anlitade företaget F-redovisning som även sköter bokföringen fortsättningsvis, känns mycket bra att kunna koncentrera sig på det jag är bra på. En milsten nåddes i december när jag äntligen kunde köpa in Adobe CS4 web premium till nya Macintoshdatorn som köptes in till webbverksamheten i höstas.

Tre företag byggde jag hemsida till, Long design, Backens taxi samt Sålunda föräldrakooperativ som lanseras under 2009.

Datorservicen rullar på i ökande takt samt att fler och fler är intresserade av och beställer nya skräddarsydda kvalitetsdatorer som PHS bygger.

Summering av 2007

2007 är året då Peter Holm Studios etablerar sig på ett helt annat sätt på marknaden än tidigare år. Intäkterna ökade över 600% jämfört med 2006. En mycket kraftig tillväxt inom datorservice är den främsta orsaken där antalet nya kunder ökat i rask takt, samtidigt har gamla kunder återkommit. En webbsajt har lanserats, Pumpservice i Gästrikland AB.

Under året har ingen lön hämtats ur företaget utan alla inkomster har återinvesterats. Dreamweaver CS3 och Microsoft Office 2004 för Mac samt Windows Vista Business samt Mac OS X Leopard är program som köpts till verksamheten. En betydande uppgradering av pc:n gjordes under andra hälften samt att det interna nätverket numer har genomgående gigabit-hastighet (1000Mbps). En ny skärm köptes in till Macen.

Vad händer 2008?

Just nu utvecklar jag en webbsajt till Backens persontransporter i Gävle. Den kommer att slutföras på senvintern. En del uppgraderingar av programvara kommer säkert att ske. Annars är prioritet ett att köpa in Adobe Creative Suite 3 med tre ledande program inom grafik och design.

Summering av 2006

Då var 2006 slut, antalet besök till hemsidan har varit ca 19st per dygn och ligger någorlunda konstant jämfört med 2005. Ökade satsningar för att ytterligare öka antalet besök kommer att göras under 2007.

2006 var något av ett mellanår för Peter Holm Studios med något lägre omsättning, resultatet belastas av att tre webbprojekt som skulle sjösättas före årsskiftet kommer att lanseras under våren 2007 istället.

Datorservicedelen av företaget går fortsatt bra. Under året köptes en adapter in vilket möjliggör backup av viktiga filer från alla sorts datorer. Den gamla crt-skärmen till min pc byttes mot en plattskärm på 15”.

Google-annonseringen fortsätter som vanligt, jag märkar att fler slutkunder hittat mig på nätet via just dessa annonser. Jag har köpt in ett bokföringsprogram som heter UNI BAS som ska börja användas 2007.

Året som kommer, 2007

Adobe släpper antagligen en ny dreamweaver under våren som jag ska titta närmare på och uppgradera till. Min gamla skärm har börjat visa tecken på att ge upp snart och då ställs jag inför att köpa en ny skärm eller ny dator, en Imac som har den inbyggd.

Summering av 2005

Nu är 2005 till ända och jag kan se som jag förutspådde förra året ett klart ökat intresse för företaget och dess tjänster. Datorservice-delen går fortsatt bra och står för ca 50 % av företagets inkomster under året. Företagets inkomster har ökat med över 500 % jämfört med 2004.

Investeringar har gjorts i programvara och nödvändig utrustning till datorerna, att fortsätta skaffa nödvändiga programvaror samt att modernisera datorerna kommer att ha högsta prioritet åren framöver.

Marknadsföring

Under 2005 har PHS fortsatt prova olika former av marknadsföring som att sponsra Brynäs IF via 1800-klubben, två annonskampanjer i Gävletidningarna samt i Gästriklands tidning. Google-annonseringen med sponsrade länkar fortsätter som vanligt och kommer antagligen att utökas. Passiv marknadsföring kommer inte att prioriteras under 2006 då de inte gett önskat resultat.

Året som kommer, 2006

Jag kommer att fortsätta förbättra mina kunskaper om webbteknologi och lär mig just nu mycket om CSS (s.k. stilmallar) vilket gör att jag får nödvändiga kunskaper på området. Jag tror på ett ännu bättre år för PHS och att detta skapar utrymme för större investeringar i företaget.

Summering av 2004

2004 var ett mer intressant år för Peter Holm Studios än året före. Jag ser ett ökat intresse för de tjänster som tillhandahålls. Under året har även en datorservice-del inriktad till privatpersoner startats. Några jobb inom kärnverksamheten har inkommit samt några serviceärenden.

Marknadsföring

Andra kvartalet gav sig PHS in på internetannonsmarknaden via Google. Gensvaret har med tanke på den ringa kostnaden varit klart tillfredsställande. Kraftigt ökad trafik till PHS-sajten samt ett klart ökat intresse för PHS som företag. Direktreklam till hushåll har också provats i en mindre del av Gävle.

Året som kommer, 2005

PHS kommer under januari att annonsera i lokalpressen om datorservice. Internetannonseringen fortsätter som vanligt. Under första kvartalet 2004 bytte jag webbhotell till B-one, resultatet blev bra och B-one fortsätter vara min webbhotelleverantör även 2005. Under våren skall en tung programvara köpas in. 2005 blir ett spännande år för PHS!

Summering av 2003

2003 är nu till ända. Den lokala marknaden för IT-tjänster och den kundgrupp PHS inriktar sig på betecknas som sval till obefintlig. Det spelar dock mindre roll eftersom företaget drivs som hobby/bi-verksamhet. Hoppas en ljusning kommer under 2004!

Marknadsföring

I början av året satsades på tidningsannonser i en av de lokala morgontidningarna. Dock uteblev det förväntade intresset för företaget. Det kan ha berott på att utformningen på annonserna gjorde att de "försvann" i tidningen. Nästa annonskampanj måste vara tydligare för att synas. För närvarande finns inte möjlighet till telefon-marknadsföring då jag har annan heltidsanställning.

Marknaden

Några företag och föreningar har visat intresse för de tjänster som PHS tillhandahåller. Dels enkla sidor och dels mer avancerade databas-lösningar. Dock har ingen av dessa resulterat i en färdig produkt.

Året som kommer, 2004

PHS kommer under januari att byta webb-hotell för att minska kostnaderna och på så sätt frigöra medel för ytterligare satsningar på marknadsföring. Företaget kommer att finnas kvar och verka men som det ser ut nu så blir det ingen satsning på heltid på grund av den rådande situationen på marknaden.

Företagsnamn
Peter Holm IT-Service i Gävle AB

Adress
Rälsgatan 6A, 802 91 GÄVLE

Org.nr
559095-1355

Plusgiro
831729-9

Bankgiro
821-0825

Swish
123 352 867 6