historikHistorik 2017

Juli 2017

Ny kund lämnar in Macbook Pro Mid 2012 för koll då den visar ett frågetecken vid start, men det var inte hårddisken utan själva anslutningskabeln som var trasig, den byts och då fungerar datorn igen.

Kund som köpte PHS Gamer 2015 lämnar in datorn för ominstallation av Windows 10.

Ny kund förlänger livstiden på sin Iphone 6S med byte av batteriet.

Ny kund väljer även han att förlänga livet på sin Iphone 6 med batteribyte.

Ny kund lämnar in XP-baserad maskin (han spelade gamla spel på den), grafikkortet är trasigt så vi skruvar i ett begagnat fungerande kort.

Ny kund lämnar in gammal stationär dator, en speldator byggd runt 2007 på hardsoft (som numera inte finns längre). Vi skruvar i ny SSD på 240GB, sen behövs ny Windows 10-licens som ersätter XP.

Ny kund lämnar in Acer SUPERSTOR laptop, ser ut som en 18"... skruvar i en SSD på 120GB av märket Toshiba och installerar Windows 10. Blev enormt snabb jämfört med den gamla slitna mekaniska hårddisken.

Samsung S7 Edge svart lämnas in för displaymodulbyte.

Ny kund i Hagfors skickar in Samsung S6 Guld för byte av display.

Ny kund i Bäck/Valbo ville ha hjälp med sitt hemnätverk från Gavlenet fiber, inget fel på anslutningen men av olika anledningar fungerade det dåligt. Vi åker ut och fixar, omplacerar repeaters och donar lite med routern. Kunden valde rut-avdrag.

Ny kund lämnar in Iphone 6S för byte av display, han valde även tempered glass glasskydd.

Juni 2017

Efter midsommar hade vi väldigt många Iphones med trasiga displayer. Fixar undan alla på en dag.

Ny kund lämnar in Samsung S6 Edge för byte av laddkontakt, linsglas och bakre kamera.

Apple laddare för 15" Macbook Pro med Magsafe-kontakt beställs hem till återkommande företag.

Ny kund lämnar in stationär speldator, trasigt moderkort så vi beställer ett nytt likadant från Gigabyte.

Ny kund lämnar in Imac late 2009, den blev varm och funkade dåligt. Hänger i en ny Toshiba 2TB hårddisk, 12GB minne istället för 4GB samt dammrensning. Ska användas för musikskapande bland annat.

Befintlig kund har en Fujitsu Siemens med Windows Vista, kollade på den men det var för mycket som skulle bytas för att göra den vettig, operativsystem, hårddisk och minne. Hon bestämmer sig för en ny ASUS stationär dator som kostar 4300kr samt officepaketet 2016.

Ny kund beställer speldator, PHS Gamer Value men väljer att byta processorn till Core i5 7500 samt grafikkortet till GTX 1050ti från EVGA. 8Gb minne istället för 4GB, landande strax under tian.

Ny företagskund lämnar in Macbook Pro 2010 för att maxa minnet till 8GB, få nyprestanda i form av hårddiskbyte till Samsung 850 SSD, sen lite plock med VMWare Fusion 8 och Windows 7.

Fem Iphone 6 lagas i display och batteri till olika kunder på tisdagen.

Ny kund hade köpt Lenovo på Alina runt 2011, den var sirapsseg, kravet är Windows 7, byter disk i den till Kingston 120GB SSD.

Konsultation hos villaägare i Höjersdal, vi ska maxa bredbandet med installation av nätverkskabel från undervåningen till boarean under vecka 25.

Kund i Höjersdal ville ha hjälp med trådlös installation av en Epsonskrivare, RUT-avdraget används.

Displaymodulbyte utförs på Samsung Note 4 som slocknat helt.

Displaybyte två utförs på Samsung S7 som slocknat efter tapp.

Återkommande näringslivsprofil beställer sin andra Dell Latitude då allt fungerat perfekt. Dell Latitude 5480, en fjortontummare med fullHD, 8GB minne samt 256GB SSD. Även dockningsstation och trådlöst tangentbord.

Ibland känns det extra bra i hjärteroten. En Samsung S7 Edge överhettade och startade om var 5e sekund. Kunden hade 11GB bilder på deras nu dessvärre bortgångna bäbis.

Jag provade ställa en låda frysta grönsaker rätt på logikkortet och då kunde jag tanka ur de 2200 bilderna utan krash. Grymt!! ✊️🤘🏼

Ny kund beställer PHS Gamer Base Config Mid 2017.

Huawei Honor 8 lagas med ny display och nytt bakstycke.

Ny kund som följer oss på Facebook beställer två laptops, en Lenovo B50 och en Dell Vostro 5568.

Klämdag före nationaldagen, Adam semester, då är det full fart på mobilservice, idag har jag  bytt två displayer och fyra batterier, allt på 6/6S från äppelföretaget.

Samsung S6 hade ett knäppt fel, ägaren hade glömt lösenkoden och telefonen hade låst sig totalt, stod "1420 minuter kvar" innan man kunde stänga av den, jag öppnar luren, tar ut batteriet och lyckas på så sätt komma in i återställning och kan "sopa luren". Blev säkert oxfilé ikväll för kunden som slapp handla ny telefon.

Ny företagskund lämnar in Macbook Air 2013 som nästan startar men fryser, ominstallation av OS räcker inte, jag plockar ur SSDn och läser över filerna till annan enhet, stoppar tillbaka SSDn, formaterar hårddisken och ominstallerar datorn. Då funkar den.

Ny kund lämnar in Iphone 5S för batteribyte.

Återkommande kund ville felsöka sin HP laptop av konsumentmodell (AMD), min teori är att när laddaren gått sönder så har den dragit med sig moderkortet för ny laddare funkar men datorn går inte att slå på. Han väljer ett nytt Dell-system av oss, stationärt. Dell Optiplex med i3-processor och 128GB SSD, även ny 23" skärm, Kaspersky Kimi Edition 3år virusskydd samt ett ASUS WLAN-kort.

Maj 2017

Iphone 7 rose gold lagas i displayen, även tempered glass sätts på efter bytet.

Iphone 7 space gray lämnas in för byte av display.

Iphone 7 plus rose gold 128GB lämnas in med trasigt glas, den skickas till Apple och de säger att hela telefonen måste bytas vilket sker.

Samsung S7 lämnas in för byte av bakstycke och bakre kamera. Företagskund.

Linsglaset på en Iphone 7 hade fått en spricka som störde i kamerabilden, byter det till företagskund.

Första vardagen efter Kristi himmelfärd har vi lagat 6 telefoner, 5 iphone och 1 samsung.

Tre displaybyten utförs på Iphone 6/6S, två nya kunder och en återkommande.

Ny företagskund på Kryddstigen lämnar in Iphone 6 för byte av display.

Samsung A5 2017 lämnas in för displaybyte.

Iphone 5 lagas i display och hemknapp efter ett besök i en sten. Ny kund.

Iphone 6S Plus lämnas in för byte av display.

Dell Optiplex med i3-processor och 120GB SSD beställs av kund i Hedesunda, ersätter tidigare HP som vi försökt få att funka med Windows 10, men det var småstrul som gjorde att han ville ha en ny maskin.

Ny kund lämnar in Iphone 6 för displaybyte, fast den hande tumlat ner för en backe eller nåt så den var rejält tilltygad, vi tar en baksida från en vattenskadad telefon och får på så sätt en rak lur till nya displayen.

HP laptop från 2008 har trasigt moderkort, den byts mot Lenovo B50 till återkommande kund.

Acer Aspire One lämnas in för byte av tangentbord då hon hällt kaffe på det.

Toshiba med Windows Vista har nått "det bästa bakom sig", kunden köper ny Lenovo B50 med Celeronprocessor, 128GB SSD och 4GB minne av oss.

Återkommande elektriker lämnar in två telefoner, en Iphone 6 och en 5S för byte av display.

Ny företagskund lämnar in Samsung S6 Edge plus för byte av displaymodul.

Ny kund lämnar in Acer stationär som bara slår av sig hela tiden, nätdelen är trasig, det är sån där SFX-nätdel som är extra liten, byter den så funkar datorn igen.

Ny kund hade handlat glas själv till sin Iphone 5S men pallade inte montering själv, vi fixar det.

Idag var man själv på jobbet, fick en del gjort iaf. Byter hårddisk på Lenovo till SSD, blir förträfflig, sen var det Iphones för hela slanten, displaybyten, kameror, batteri.

Företagskund behöver uppgradera sin XP-baserade surfdator på firman, Dell Optiplex 3040 SFF Core i3 6100 beställs och installeras, även Kaspersky Internet Security Kimi Edition 3-år 3-datorer installeras.

Batteribyte utförs på Samsung S6, ny kund.

Displaybyte på två Iphones, en 6S och en 6, två nya kunder. De väljer också tempererat glasskydd.

Återkommande kund kommer in med Toshiba laptop 4år gammal, totalrasad hårddisk, byter till WD Green SSD på 120GB och ominstallerar Windows 10.

Företagare på Atlasgatan ramlar förbi med hans rätt tilltygade Samsung Xcover3, jag byter LCD och glas på den så funkar den igen.

Företag som köpte Dell laptop av oss för ett tag sen kompletterar, trådlöst Dell tangentbord/mus samt 27" Dellskärm i S-serien samt Dell dockningsstation.

Ny kund lämnar in Iphone 6S rose gold för byte av skärmpanel och batteri, hon hämtade en timme senare.

Ny kund har 5C med trasig touchpanel, byter den på en förmiddag.

Lokal förening har en HP stationär som behöver optimeras, byter hårddisken mot Kingston SSD på 240GB, ENORM skillnad fast datorn är 3-4år.

Strulputtar Peter och Adam! Återkommande kund hade fått vatten i displayen på Iphone 5SE, vi berättade att vi inte hade någon vit i lager men plötsligt ligger en "knight in shiny armour" där på ett bord så det ordnar sig ändå!

Företag har en telefon Iphone 5 där ljudet försvinner i "örat", kollar upp och märker en kabelskada i telefonen, byter prylarna för nån hundring.

April 2017

Vi hjälper kund som bor i Lindbackaområdet att fixa till Internet via Gavlenet fiber i nya villan. Konfiguration av accesspunkter, installation av switch så nu funkar det perfekt.

Ny kund från Storvik hade kraschat sin Huawei Honor 8 lur, vi fixar den med ny originaldisplay.

Ny kund lämnar in Macbook Pro late 2012, hårddisken lät som den gått genom en kvarn, byter till Samsung SSD och installerar om OSX.

Återkommande kund lämnar in ASUS laptop som blivit full i hårddisken, dom har ju en egenhet att dela upp hårddisken dom där på ASUS, tar bort det där med två delar och installerar om datorn med Windows 10.

Två Iphone 6/6S lagas i displayen idag onsdag.

Iphone 6S Plus lämnas in för byte av rutan.

Iphone 7 lämnas in som plötsligt dött, ska kolla batteriet, innehållet var viktigare än telefonen.

Lamina surfplatta säljs till bolag inom skog.

Dell Latitude E5570 med i5-processor, SSD och fullHD-skärm beställs för att komplettera en annan Dell som företaget köpte hösten 2016.

Ny kund lämnar in två Iphone 5S, en som badat och en med trasig touch, badluren sopor, den andra fixar vi.

Ny kund lämnar in HP konsumentlaptop med en fläkt som lät som en stucken gris, tyvärr var fläkten utgången och de köper en ny laptop av oss, Lenovo B50.

Ny kund lämnar in Iphone 7 för displaymodulbyte med bibehållen garanti.

 

Ny kund lämnar in stendöd Macbook Pro late 2013, bara piper, lär skicka den till Apple men jag anar att det är moderkortsras. (OCH JA Det var det...)

Ny kund lämnar in HP för byte av skärmpanel och skärmkabel då den visar grön skärm. Extra kul att ett försäkringsbolag rekommenderade oss.

Ny kund lämnar in HP laptop för byte av skärmkabel.

Iphone 6 plus fixas med nytt batteri idag skärtorsdagen.

Iphone 6 vit fixas i display och batteri, den höll bara i 30 minuter före batteribytet.

Ny kund har en dotter, 14 bast som har börjat lira lite spel på dator, hon handlade en Lenovo stationär på Media Markt i Valbo för kanske 1-2 år sen, kollar på den men den är alldeles för klen för uppgradering, mamma som sitter på merparten av kulorna beställer en PHS Gamer Value för att lira CS:GO och Minecraft primärt.

Mycket displaybyten Iphone 6 nu, lär nog beställa fler... 😀

Iphone 7 lämnas in för displaybyte med bibehållen garanti.

Hedesundabo kommer in med en strulPC från HP, runt 2010, vi installerar en Kingston 240GB SSD och Windows 10 Creators Update 1703, blir en kanondator efter det.

Kund som anlitade oss 2014 hör av sig, en Lenovo laptop från 2008 var trasig, den går inte att rädda, tar ur hårddisken och överför till en annan Lenovo från ca 2010, byter den trasiga hårddisken i den mot en Kingston 240GB SSD och installerar Windows 10 PRO. Perfekt dator blev det för bokföring.

Ny kund lämnar in befarat trasig extern hårddisk av märket LaCie, river ur disken ur den lådan och inser att det inte är något fel på hårddisken utan den åker in i nytt chassi så räddas alla filer.

Guldfärgad Samsung S6 lagas i displayen, ny kund från Kungsgården.

Ny kund ville ha hjälp med sin Samsung Galaxy Alpha som inte laddade längre, det var trasig laddkontakt, byter display och laddkontakt så funkar telefonen igen.

 

Ny kund beställer dator för musikproduktion. Fractal Design R5 chassi, Intel i7 6800K sexkärnig processor, 32GB RAM, 1TB SSD Samsung 850 PRO, 2TB mekanisk samt Windows 10.

-Ny kund lämnar in Iphone 7 plus för byte av displaymodul med bibehållen garanti.

Ny kund lämnar in Ipad Air för utbyte då batteriet är trasigt och inte håller spänningen.

Ny kund Sandviken lämnar in Samsung A5 för displaybyte, han hann åka till Valbo så fick han vända då den var klar... 😀

Mars 2017

Ny kund från Hedesunda fick problem med sin äldre stationära ärvda hembygge, kikade in i den och det såg inte så tokigt ut, vi byter piratwindows mot äkta Windows 10, ny SSD WD Green på 240GB.

Två nya kunder, batteribyte på Iphone 5S och 6.

Ny kund lämnar in Imac late 2011 som inte startar, hårddiskfelsökning visar att hårddisken måste bytas, skruvar i en Toshiba 1TB.

Ny kund, cool Britt som har en ASUS laptop, skruvar i en Intel SSD på 480GB och in med Windows 10, gamla hårddisken i en usb-låda.

Ny kund hade dåligt ljud vid örat från sin Iphone 6S, det var smuts och då inte själva "grillen" finns lättillgänglig som reservdel så beslutade vi tillsammans med kunden att byta display då den ändå hade två små sprickor.

ASUS stationär köpt på någon köplada för något år sen behövde felsökas då den inte funkade längre, grafikkortet GTX760 var trasigt, vi byter till ett EVGA GTX 1060 med 6GB minne, 3200kr monterat och klart.

Ny kund i Skutskär lämnar in tre Iphones på en gång, 3 displaybyte och ett batteribyte, Iphone 6 och 6S.

Apple TV gen 3 säljs till återkommande kund.

Macbook vit från 2010 lämnas in för batteribyte.

Batteribyte på Iphone 6 utförs av "Kung Adam" som jobbar själv idag då jag är på begravning.

Ny kund hade fått problem med sin AMD-utrustade Acer laptop, datat på hårddisken var väldigt viktigt (massor med diabilder) så vi dubblade hårddisken från 500 till 1000GB, sätter i gamla hårddisken i ett externt chassi, alla filer kvar och dubbelt utrymme!

Ny kund kommer med Acer laptop, AMD, blev plötsligt bara svart, varför vet ingen men jag lyckades få fart på den utan att formatera den.

Återkommande kund i takbranschen lämnar in Iphone 7 plus för displaybyte.

Dell Latitude E5570 beställs av återkommande företagskund.

Ny kund lämnar in Huawei P9 för byte av displaymodul.

Ny kund kommer in med Vistabaserad laptop, han beställer ny Dell Vostro med i5, 500GB hårddisk för 5200kr. Dataöverföring gjordes innan från gamla Samsunglappisen.

Cryptolocker vs Ray 1-0 får man säga, måste formatera hårddisken och ominstallera Windows 10, all data förlorad. Ny kund, förtvivlad över dataförlusten men vi skärper upp säkerheten efter detta.

Lokal näringslivsprofil beställer ny dator, Dell Latitude 14" med fullHD-skärm, dockningsstation och adapter för projektor. Dataöverföring från hans HP som åkt i golvet kommer att göras.

Lenovo konsumentlaptop startade inte efter uppdatering, trodde först på hårddiskras men ominstallation av Windows 10 hjälpte utan dataförlust.

Racklig Acer laptop hade lös laddkontakt, limmar fast den med superlim då plasten i understycket börjat liksom gå sönder av materialutmattning.

Ny kund lämnar in Iphone 6S för byte av display.

Huawei Nexus 6P lämnas in för displaybyte.

Huawei Honor 8 lämnas in, blott några veckor gammal så är rutan trasig efter tapp. Fixar displayen på den.

Ny kund har en Macbook Pro late 2011, extremt slö och 10,7 operativ, installerar en 500GB Samsung EVO 850 samt ominstallation av Lion och uppdatering till Sierra, enorm skillnad, som ny!

Samsung S7 Edge Gold lagas i bakstycket som spruckit, ny kund.

Återkommande kund har en Dell, hon hade fått in en del dumheteri datorn som ReImage repair och några andra malware, resnar dom, uppgraderar virusskyddet med Kaspersky Internet Security 2017 i tre år. Sen hade hon en Gammal Galaxy Androidlur, kass/sprucken ruta och hade glömt ett lösenord för återställning, jag handlar en Galaxy A3 2016 på NetOnNet till henne för hon hajade inte hur det gick till med "onlineköp" (övre medelåldern), dagen efter hade hon en lur i lådan, hjälper henne kommer igång med den.

Lite ovanligt! Två nya oberoende av varandra kommer in med varsin Samsung S6 Edge som inte gick att ladda längre, jag bytte laddkontakten på båda på förmiddagen så funkar dom igen.

Installation på plats i villa i Lexe som har Gavlenet Fiber, drog upp kabel till övervåningen och satte upp en accesspunkt från TP-link som har PoE. Blev mycket bra och nu funkar deras datorer och paddor perfekt där det knappt var någon täckning förut.

Ny kund beställer riktig speldator, PHS Gamer med i7-processor, 16GB minne och GTX1080 grafikkort, 27" Zowie-skärm, wifi-kort, kortläsare samt chassit R5 istället för NZXT.

Februari 2017

Företagskund inom massage i Alunda beställer en ny kvalitetslaptop. Dell Latitude E5570 med i5-processor, matt FullHD-skärm 8GB minne och 120GB SSD, vi hjälper till med installation av befintligt office 365 och Kaspersky.

Ny kund lämnar in Acer laptop 17" för byte från mekanisk hårddisk till SSD från Samsung, en på 250GB. Windows 10 installerar på den.

Återkommande kund hade tröttnat på sin Macbook Pro (!) och ville istället ha en bra PC, hon beställer en Dell Latitude E5570 med i5-propp, 8GB minne och 120GB SSD.

Ny kund i Bomhus beställer PHS Gamer speldator, 7500-processor, GTX1060 6GB från EVGA, trådlöst nätverkskort, Asus 24" VS248HR skärm, Gamdias HEPHAESTUS och ARES headdset, tangentbord/mus.

Företag som tidigare köpt två Dell Precision arbetsstationer köper laptop, Dell Latitude E5570 med i5-processor, matt FullHD-skärm 8GB minne och 120GB SSD, grundläggande installation och uppdatering görs.

Macbook Air 2015 lämnas in för att nåt fastnat i fläkten som stod stilla, fixar det och hon kan hämta samma dag.

Macbook Air 2012 lämnas in för koll då ett frågetecken visades vid start, kontroll visar på att hårddiskkortet är trasigt.

Iphone 6S rose gold lämnas in då den står still och bara visar Apple-loggan, byter batteri och återställer telefonen så är den på banan igen.

Ny företagskund lämnar in HP stationär för fix då den inte startade, efter lite meck fick vi igång den men han valde ändå en Samsung 850 EVO på 250GB, ominstallation där vi byter Windows 7 PRO mot Windows 10. Ny licens av Office 365 Personal installeras.

Återkommande kund har en Macbook Mid 2010 med batteriproblem, vi beställer ett nytt batteri och hon återkommer när det anlänt.

Iphone 6 vit hade legat i byrålådan trasig i displayen och skulle nu fixas till för att få nytt liv inom familjen, den startar inte, visar sig att batteriet tagit stryk under byråtiden, byter batteriet och display sen finns en "ny" fräsch telefon att använda.

Ny kund inom hästnäringen i stan lämnar in Lenovo stationär som inte startade, i bios syntes ingen hårddisk till så vi skruvar i en bättre begagnad disk och ominstallerar Windows 10.

Ny kund kommer in med två externa hårddiskar som inte visades i Windows, river ur dem ur lådan och då funkar dom! Det är alltså själva Interfacet som gått sönder och alla filerna är därmed räddade!

Ny kund var sugen på en ny dator, men vi började prata om att uppgradera den ASUS han har från 2010, skruvar i en Toshiba 240GB SSD och installerar Windows 10, FULL FART till 1/4 av kostnaden för en ny.

Ny kund lämnade på tisdagen in Iphone 5S för byte av display och batteri.

Iphone 6S lagas i laddkontakten då den hade låg volym på pratet.

Ny kund lämnar över dagen in Iphone 6 med batteriproblem, dog plötsligt, slår av vid kallt och de andra välkända... klistrar i nytt i den luren och laddar upp den till 100%.

Ny kund hade fått tips av Media Markt (wot!? men tack!) att åka till mig med gamla Iphone 4an som plötsligt inte startade, skruvar i nytt batteri och vips så lirar den igen!

Kund i Svedala Skåne som köpt två datorer tidigare av oss, 2011 och 2013 beställer nu en PHS STREAMING 2017 till sonen, tillval är en 2TB WD Datacenter-hårddisk för extra robusthet.

Lagar min första Iphone 7 i displayen idag, ny kund. Pilligt första gången, nytt specialverktyg behövdes.

Återkommande kund hade en för gammal stationär dator Dell från 2007, dags att byta och hon beställer av oss en Dell Optiplex med i3-processor, 4GB minne och 120GB SSD, samt skärmen SE2416H, Kaspersky Internet Security 2017 3-årslicens installeras.

Ny kund lämnar in HP laptop med trasigt gångjärnsfäste (konsument-HP är rackliga på denna punkt). Tyvärr visade sig att delen nått EOL så det är bara skrot.

Ny kund lämnar in Iphone 6S vit för att laga displayen och sätta på ett tempered glass glasskydd. Klart samma dag.

Samsung A5 Guld hade slutat ladda, kollade på den och den har trasig laddkontakt, byter den och displayen som går sönder när man öppnar telefonen.

Samsung S6 och Samsung surfplatta lagas till företagskund, displaybyte S6 och batteribyte platta.

Ny kund på Ekvägen i Fridhem har en stationär dator som inte funkar, vi hämtar då hon uppnått övre medelålder, ska kolla på den.

Ny kund har en Iphone 6 som tvärdött plötsligt, kollar på den, efter batteribyte så funkar den igen! Känns säkert skönt att inte behöva köpa ny telefon om man inte planerat det!

LG G5 lämnas in för displaymodulbyte då glaset var trasigt.

Samsung A5 2016 vit lämnas in av Årsundatös, displaybyte.

HP laptop med Windows Vista ska bli deporterad till "de sälla jaktmarkerna", skruvar ur hårddisken före och stoppar in den i en USB-låda så går det att läsa ut de filer kunden vill ha kvar.

Acer laptop hade efter ominstallation av Windows 8 "fjukat ur" alldeles... sopar hårddisken ren och ominstallerar Windows 10 istället, skönt säkert att slippa pain-Win8.

Bostadsbolag hade en Imac 2013 som blivit över efter ett dödsbo, något lösenord fanns inte, jag hjälpte den att ominstallera datorn för att få bort lösenordet, sen ska den säljas och pengarna skänkas till välgörande ändamål.

Ny kund på besök i Gävle från Arvika lämnar in över dagen en Macbook Pro 2011 med hårddiskras, byter till ny Toshiba 240GB. Tyvärr för henne så gick inget att rädda på gamla hårddisken.

Ny kund lämnar in HP stationär med Windows 7-trassel, inget nätverk fungerade längre, behåller gamla hårddisken men sätter i en Toshiba 120GB SSD som ny startdisk, sen Windows 10 Home.

Återkommande företagskund med filial i Falun och Gävle lämnar in tre äldre laptops märke Fujitsu för ominstallation till Windows 10 PRO. En annan äldre Dell med Vista skrotas då licenskostnaden för Windows blev för betungande.

Denna fredag lagade jag 5 Iphones, displayskador och en med dåligt ljud vid prat.

Iphone 5C lagas i displayen till återkommande kund.

Äldre stationär dator som "någon" hade byggt var slö och saknade äkta Windowslicens, jag löser problemet genom att vi köper en ny e-licens av Windows 10, formaterar hårddisken och installerar äkta Windows 10.

Januari 2017

Ny privatkund lämnar in Alienware laptop från 2010 för uppgradering, ny Toshiba SSD på 240GB, 4GB minne blir 8GB som är max, sen kommer Adobe Creative Cloud att att installeras.

Sony Vaio från 2008 lämnas in för uppgradering, ny Toshiba SSD på 120GB, ny Windows10-licens samt Office 365 Personal installeras.

Ny kund från OBO lämnar in Iphone 6 för batteribyte.

Företag med filial på Torggatan i Sandviken hör av sig och vill förbättra sitt WIFI i lokalerna, i samarbete med Elcentralen Kungsbäck kommer vi att komplettera nätet samt sätta upp två nya accesspunkter av märket Zyxel, en ny switch märke Zyxel installeras också.

Återkommande privatkund hade en stationär ASUS som säckat ihop, beställer ny speldator PHS Gamer med i5 7500-processor och GTX 1060 som tillval.

Ny kund lämnar in Lenovo för byte av hårddisk som började visa ålderstecken, ny Toshiba 240GB SSD installeras.

Kund som köpte speldator av oss 2014 väljer uppgradering, kommer att skruva i nytt moderkort, Core i5 (7e gen) på 3,4GHz, 8GB DDR4 och nytt grafikkort från EVGA, 1060 6GB överklockat.

Imac 27" från 2011 lämnas in med hårddiskras, skruvar i en 1TB Toshiba och lär styra datorns fläktar med lite mjukvara för att få ner fläktsuset.

Ny privatkund lämnade in Imac från 2010, byter hårddisk på den till ny Toshiba 2TB.

Ny företagskund lämnar in två maskiner för uppgradering, HP konsumentklassade med AMD-processor som är erkänt klen, men mycket bättre fart blev det med Toshiba SSD på 240GB respektive 120GB.

Företag lämnade in vit Iphone 6S+ för byte av display.

Återkommande kund lämnar in tre telefoner på service, 4S, 5 från Apple och S5 från Samsung, alla displaybyte.

Företag i Märsta med filial i Sandviken ville ha hjälp att förbättra Wifi-täckning på kontoret, beställer två accesspunkter från Zyxel i Businessklass, elfirma kommer att dra LAN till de ställen som saknar täckning sen åker jag till "Viken" och installerar.

Ny kund lämnar in Iphone 5SE för byte av displaymodul.

Ny privatkund hade trasig laptop och köper ny av oss, Lenovo B50 med i3-processor, 120GB SSD och 4Gb minne för 3695kr.

Ny kund kommer in med 2st Iphone (5 och 5S), en för displaybyte och den andra batteribyte.

Ny kund beställer ny dator, Dell Optiplex med i3-processor, 4GB minne och 120GB SSD, ny skärm blir Dell Ultrasharp 24" då kravet var matt skärmyta. Dataöverföring sker från gammal Vistamaskin av märket HP.

Vera trodde hennes datorn gjort sitt och var inne på en ny dator, men jag uppdaterar hennes dator med mer minne och SSD så funkar den bra igen, Adam åkte och hämtade/lämnade då hon var funktionshindrad.

Ny kund lämnar in 27" Imac från sent 2009, trasig hårddisk, dessvärre på så sätt att inget kan räddas, skruvar i en 2TB Toshiba så funkar datorn igen.

Företag lämnade in Samsung S6 Edge där ladduttaget "brunnit", byter det och batteri så funkar telefonen igen!

Återkommande kund som köpt chassit H440 av mig tidigare ville uppgradera sin dator, den innehöll ett gammalt moderkort med Core Quad från 2009, hänger i purfärska Core i5 från serien "Kaby Lake" som släpptes Januari 2017, moderkort från ASUS och 16GB minne, GTX960-kortet åker ur och in åker GTX1060 6GB från EVGA samt ny licens av Windows 10. Spelet Overwatch höll 15fps, kommer bli skillnad nu, 10 gånger snabbare!

Imac 27" från 2011 startade inte men visade bild, kunden ville byta till SSD på 120GB, SSD:n ersätter DVD-brännaren.

Återkommande kund i övre medelåldern ville ha hjälp då han köpt ny Iphone 6 som ersatte Iphone 5C, även hans Ipad fixade vi. Problemet var lite

Återkommande kund ville fixa sin 15" Macbook Pro från 2011, ny SSD 240GB, minnet uppgraderas från 4GB till 16GB.

Ny kund lämnar in Imac 21,5" med nåt fel på hårddisken, byter till ny Toshiba 1TB och installerar om MacOS Sierra.

Ny kund lämnar in värstingPC med dubbel Titan-X grafikkort, moderkortsras konstateras och nytt Gigabyte X99P-SLI installeras.

Ny kund lämnar in vit Iphone 6 för byte av display.

Ny kund lämnade in LG G4 för byte av displaymodul.

Lenovo B50 med Celeronprocessor, 8GB minne och 120GB SSD säljs till återkommande kund, de köper också en ASUS router då de ska byta till Gavlenet fiber istället för 3 mobilt bredband (som att byta en hästkärra mot Ferrarri)!

Butik i valbo köpcentrum behövde hjälp med IP-konfiguration på ett par servrar och tre klienter bland annat två kassor så vi åkte ut och fixade det.

Compaq laptop lämnas in med ett fel, det går inte att logga in för det står "tjänsten user profile kan inte läsas in.... etc"... fixar det.

Macbook Pro 13" från mitten 2010 lämnas in för batteribyte och byte av laddare. Återkommande kund i filmbranschen.

Återkommande kund lämnar in Iphone 5 för byte av display.

Ny kund lämnar in HP laptop för byte av underdelen som spruckit av dåligt gångjärn, även gångjärnen byts.

Historik 2016