historikHistorik 2019

Januari 2019

Återkommande företag lämnar in helt trasig Iphone 7, den var klämd i lastbilsdörren! Men vi fixade den!

Ny kund kommer in med dator köpt på nån "nät-lada", han hade köpt mer internminne men fick inte plats på grund av vattenkylningen, vi hjälper honom med flytt av radiatorpaketet.

Touchpad lagas genom byte, ny kund från Älvkarleby, datorn var en asus som hade blivit utsatt för lite öl.

Återkommande kund från Ockelbo behövde hjälp med dataräddning från en 8-bay Synology NAS som de glömt lösenordet på, vi fixar det.

Anders lämnar in Iphone 7, med liten men irriterande displayskada, vi fixar det.

Samsung A5 2016 lagas i displayen, återkommande kund.

Dell Optiplex med 24" Dellskärm i P-serien köps av företag inom bygg.

Anställd på möbelföretag lämnar in Iphone 8+, väldigt trasig båda i fram och bak, vi byter den hos Appleverkstad och sköter logistiken.

Vi får uppdraget att bygga en CAD-dator, sexkärnig I5-processor, 16GB minne, SSD/HDD på 512/1TB, Nvidia Quadro grafikkort samt dvd-brännare och Windows 10 PRO, allt i chassit Fractal Design R5.

Speldator beställs, chassit FSP CMT110A installeras med Core i3-8100, GTX1050ti, 16GB minne och 240/1000GB ssd/hårddisk samt äkta Windows 10.

Ny kund lämnade in en Acer laptop som inte startade, det var nåt problem med en kabel inuti, den visade också problem med hårddisken då den inte gick att uppdatera utan blåskärm, vi installerar en ny SSD på 120GB samt fixar kabeln.

HP Workstation som används som CAD-station lämnas in av företag i Hedesunda, Nvidia Quadro-grafikkortet hade pajat, vi kommer att installera ett nytt Quadro P400 vilket blir ett lyft för den 6-år gamla maskinen.

Ny kund från Skutskär lämnar in stationär Lenovo, hennes sambo hade gått bort för en tid sedan och nu ville hon städa datorn och ta backup, vi installerar en ny SSD samt ESET NOD32 virusskydd i 2 år.

Återkommande kund köper ASUS Vivobook med i3-processor, 256GB SSD och 8GB RAM, vi installerar och gör klart och lämnar ut.

Ny kund köper ASUS Vivobook med N-processor, 8GB RAM och 128GB SSD, vi installerar den och gör klart och lämnar ut.

Vi har fått uppdrag att förbättra internet på adress i Hemlingby, Gavlenet fiber funkar bra in i huset, men trådlösa extenders gör att kunden tappar 90% av bandbredden, nu ska vi styra upp detta med riktig switch och två accesspunkter.

Ny kund väljer oss för byte av display på sin Samsung S8.

Företag inom bygg beställer ny dator som ersätter en buggig Lenovo från MM. Dell MFF med tillhörande skärm beställs.

Företag 2 inom bygg beställer ny dator, Dell MFF med i3-processor samt skärm och skrivare från Brother.

Ny kund lämnar in Iphone 6S, batterihälsan var 50% och telefonen funkade inte ens utan power bank, skärmen sprucken, vi fixar båda så blev den jättefin igen.

Iphone 7 lagas i rutan, återkommande kund.

Massor med datorer har vi lagat nu, har tyvärr inte möjlighet att utveckla detta här, men det är mycket hårddiskuppgraderingar.


Historik 2018