historikHistorik 2018

December 2018 ?

Just nu är det för mycket jobb för att uppdatera här… puh!

Julspeldator 2018 beställs av ny kund i Sandviken.

Abdi lämnar in en Macbook Air 11″, han trodde batteriet var dåligt, men frågetecken visades på skärmen, SSD var trasig men änven logikkortet trasigt så den där maskinen är skrot.

Beställning av julspeldator, den mest kraftfulla, men grafikkortet hade de köpt själv men behöver ny hårdvara till det.

Ny kund lämnar in Iphone 6S för byte av batteri.

Display och batteri byts på Iphone 6S.

Samsung S8 lämnas in för byte av laddkontakten, ny kund.

Ny kund lämnar in Samsung S8 för byte av displaymodul.

HP Omen spel-laptop lämnas in med mjukvaruproblem, vi sopar den och installerar Windows version 1809 (oktober 18) samt bios-uppdatering.

Återkommande Peter lämnar in två telefoner, Iphone 6S för byte av display och batteri på båda.

Michael från Ä-by byter batteri i sen Iphone hos oss, ny kund.

Ny kund kommer in med Acer (på rekommendation från annan nöjd kund), låga specar men han hade inte kört den på ett år för han var så arg på att den funkade dåligt. Vi installerar en ny SSD från Western Digital, installerar Windows 10 samt Office 2019 och ESET NOD 32, nu funkar den bra igen! Dom på stormarknaden hade ju som vanligt ingen koll.

Installation av TP-link accesspunkt i Bomhus på Berghemsgatan, efteråt surfar de i 250/100Mbit på sina Iphones… 😀

Elfirman lämnar in Dell latitude köpt hos oss 2016, inga fel direkt men vi byter disken till SSD, sen kompletterade han med ny originalladdare.

Ny kund Annika lämnar in Iphone 6S för byte av display och batteri (låg på bara 81% hälsa).

Karin lämnar in sin Macbook Pro 2011, tyvärr har den bytta SSDn gått sönder, vi byter den på garanti. Men batteriet hade börjat svälla så vi byter det som en sista åtgärd innan pensionering.

Anläggningsföretag lämnar in HP, runt 1år gammal, det stod “fan error”, vi öppnar datorn och får fart på fläkten. Sen byter vi hårddisken också till en SSD.

Ny kund lämnar in Samsung S8 för byte av display.

Elföretag köpte en Dell Vostro 2012, nu hade hårddisken börjat visa ålderstecken (fail i dianostiken), vi byter till SSD.

Ny kund lämnar in Lenovo Legion som inte startar, missljud från hårddisken, all data körd, vi installerar en Toshiba 480GB SSD.

Wilhelm byter batteri på sin Iphone 6 hos oss idag.

Iphone 7 och SE lagas, en display och två nya batterier.

Ny kund lämnar in Imac 27″ Late 2013 (tunna modellen), superslö, vi byter hårddisk till Toshiba 480GB SSD, utför dammrensning av fläktarna och installerar MacOS Mojave på den, nu är den i perfekt skick.

Iphone 7+ lagas för tredje gången, sist höll den i 24 timmar, hoppas på längre nu (för hennes skull).

Samsung J7 2017 lagas i displayen, ny kund.

Återkommande kund lämnar in svart Iphone 7+ för byte av displaymodul, hon väljer vår copy-serie för att hålla ner priset.

Iphone 6S lagas i displayen, även batteriet byts, återkommande kund.

Ny kund S-O lämnar in sin Acer från 2013, vi byter disk i den istället för att han åker till Valbo och köper en ny dator. Det blev perfekt såklart med ny SSD, han lämnar in frugans apparat (dator alltså) för samma åtgärd.

Återkommande kund som flyttat till nya skrapan på Timmermansgatan 13 vill ha hjälp med Gavlenet internet, vi kommer att installera liten router i mediaskåpet samt två accesspunkter i trerummaren, kanske kastar in en PoE-Switch också…

November 2018

Ny kund lämnar in Imac Late 2009 med i7-processor och 12GB minne, hårddisken var trasig, vi installerar en ny 1000GB hårddisk i den så fick den ett nytt liv.

Flera nya kunder sista fredagen i månaden, Iphoneservice, batterier och displayer.

Ny kund från Ockelbo skickar in Huawei P10 Lite för byte av laddkontakt, batteri och display. Den hämtas upp två dagar senare.

Ny kund Oskar lämnar in sin gamla stationära dator, han hade härjat runt på Black Friday och lyckats rafsa åt sig minne, ssd och grafikkort, han ville ha hjälp att installera delarna, vi debiterade en timme 750kr.

Företag, ny kund lämnar in Iphone 7 plus för byte av displaymodul.

Ny kund lämnar in Sony Vaio som var slö, vi byter hårddisk till Toshiba 240GB.

Ny kund lämnar över dagen in Iphone 8+ med trasig display, vi byter den, (vad annars?) 😉

Ny kund lämnar in HP Envy stationär dator, vi byter disk på den till 120GB SSD från Western Digital.

Elfirma lämnar in sin stationära dator byggd av Hardsoft runt 2012, våldsamt slö hårddisk, vi byter till SSD 240GB, vi fixar med Visma Administration 500 samt officepaket och mail.

Ny kund Kerstin var på väg till Valbo för en ny dator, vi styr om skeppet och lagar den hon har istället genom hårddiskbyte, 240GB, även Eset NOD32 3års-licens.

Honor 8 mobil – ny kund, vi byter display och bakstycke.

Macbook Pro 2011 lämnas in med mjukvaruproblem, vi kollar på det.

Par som nyss köpt speldator ville hotta upp en gammal dator från 2011, vi skruvar i 8GB extraminne, GTX1060 6GB grafikkort samt en ny SSD på 480GB.

Ny kund beställer en st Macbook Air 2018 med 256GB lagring, vi kommer att installera den samt installera Office 365 och onedrive. Sen lite fix med en ny Iphone 8 så dom lirar ihop.

Nicole lämnar in Macbook Pro 2016, vi skickar den till appleverkstaden, diagnosen var dålig, vätskeskadad i tangentbord och bildskärm, hon backar då det  kostade över 10 000kr…

Iphone 7 RÖD 128GB hade varit med om en resa, hela ramen var sned och skärmen sprucken, vi skickar den till appleverkstaden som byter ut den till priset 4200kr.

Inger lämnar in Acer, rätt ny, 2-3år, den tog inte laddning, vi bytte laddkontakten men det hjälpte inte utan batteriet var slut, vi kommer att byta det inbyggda batteriet.

Iphone 8 lämnas in med släckt skärm, vi byter skärmen, återkommande företag.

Torsdagen 15e var en “mobildag”, jag lagade Samsung, 2st S8, en S8+, en A5 och Adam lagade fem Iphones.

Återkommande Kjell har en HP stationär som gett upp, vi byter moderkort och processor.

Uppdrag Lindbacka, vi ska installera en router i mediaskåpet som ersätter en befintlig lite skrotigare pryl, vi installerar ny router, poe-switch och två accesspunkter i huset.

Flera batteribyten görs på främst Iphone 6/6S-serien, riktigt bra telefoner som mår ännu bättre av våra batterier med riktigt hög kvalitet!

Uppdrag Gnistens Gränd på Alderholmen, vi ska installera router i mediaskåpet samt 2 accesspunkter i lägenheten som ersätter en betydligt sämre lösning med router och extender som fungerar ostabilt.

HP Probook 470 G5 lämnas in för byte av displaypanel, han var från Söderhamn.

Display- och batteribyte utförs på Iphone 5, ny kund.

Iphone 6S lämnas in, vi byter displaymodul och sätter på tempered glass.

Samsung S8 lämnas in för byte av display och backstycke, återkommande företag.

Iphone 4S (!) lämnas in, den tog inte laddning längre, vi installerar nytt batteri och voilá så fick den nytt liv.

Ny kund som tidigare varit på Alina med sin HP Probook ville ha hjälp att installera en SSD i datorn, vi fixar det! Perfekt uppgradering för en riktig kvalitetsmaskin.

Uppdrag på Gävle strand / Alderholmen, kund på Stuvaregatan vill nyttja sitt LAN i lägenheten. Vi installerar en Ubiquiti router i mediacentralen, sen kan vi använda den befintliga routern från ASUS i bryggläge.

Ny kund lämnade i fredags in Macbook Pro för byte av hårddisk, vi installerar WD Green 120GB.

Oktober 2018

Återkommande företagskund lämnar in Imac Mid 2014 för byte av hårddisk, vi installerar en Toshiba SSD på 240GB, den var också väldigt dammig, fixar det också.

Återkommande kund har fått fiberanslutning i sin fjällstuga i Idre, vi levererar PoE-router från Ubiquiti och två accesspunkter.

Ny kund från Karlholmsbruk lämnar in Samsung S8 för byte av displaymodul.

Honor 9 från Huawei lämnas in för displaybyte, då byts även knapparna runt om och batteriet.

6S från äppelföretaget lämnas in för displaymodulbyte.

Elkompisen Freppa H lämnar in Iphone 6 som var hans dotters, kirrar ny kraftkälla i den.

Ny kund beställer stationär speldator för att spela WoW, hon väljer Fractal Design chassi, Ryzen 1500X-processor, 16GB minne, 480GB SSD samt GTX 1060 6gb grafikkort. Hon köper också ett prisvärt Deltaco Gamingset och en extern dvd-brännare från Asus.

Ny kund hade byggt dator med sin son, det blev lite fel och den startade inte, vi byter processor och moderkort till Ryzen 7 och ett TUF-moderkort från ASUS med AMD B450-chipset.

Ny kund lämnar in Macbook Air för att den slår av när man knappat in lösenordet, OK att “sopa” datorn och installera om den. Han sa själv att han var “helt rudis” på sånt här så han behövde hjälp med det.

Iphone 8 lagas i displayen, återkommande kund med samma telefon.

Macbook VIT 2010 lämnas in för byte av hårddisk samt uppgradering av minne från 2GB till 8GB. Ny kund.

Macbook VIT 2010 (en till) lämnas in för byte av hårddisk till SSD samt uppgradering av minnet från 4GB till 8GB. Ny kund.

Imac 2013 lämnas in av ny kund, vi ska byta disk i den, 480GB Toshiba SSD.

Ny kund lämnar in Iphone 7 för byte av display, hon valde copy-kvaliteten.

Iphone 7 Plus lämnas in, vi byter displayen. Ny kund.

Iphone 8 Plus lagas till volymkund, displaymodul.

Samsung S8 plus lagas i bakstycke och display, försäkringsärende.

Ny kund lämnar in stationär liten HP för byte av hårddisk och backupbackeri.

Ny kund från Sörby lämnar in stationär dator ca 2009 från hardsoft, vi byter hårddisk i den, och installerar ett wifi-kort.

Oneplus One får vi in för batteribyte, vi fixar det!

Byggde en stationär dator till min gamla frisör (numera sköter jag det själv med “håret”), ny hårdisk behövs nu och vi installerar en WD Green 120GB.

Macbook Pro 11″ från 2010 lämnas in, operativsystemet var för gammalt och hårddisken för liten för att installera nyare, vi tar backup, installerar om datorn och uppdaterar till MacOS High Sierra.

Försäkringsärende, vi byter skärm och bakstycke på en Samsung S8 Plus.

Ny kund lämnar in Imac 21,5″ från 2011, vi byter disk i den som rasat, ska även installera en thermal sensor så fläktarna håller käft…

Sony Vaio 2010 fixas med ny SSD, det var ras på gamla.

Kurt med sin asgamla HP kommer in, vi bytte XP till Windows 7 för ett gäng år sen tillsammans med en AMD-propp (Athlon II), fixar i en ny SSD i den.

Ny kund lämnar in stationär dator från Komplett med problem att det slog av sig, pumpen till vätskekylaren hade fått infarkt så jag stoppar in en ny luftkylare från Cooler Master, tempen gick från 105 grader (gamla AMD kan man smälta tenn på) till 39…

Ny kund lämnar in ASUS laptop runt 2012 som tidigare varit på Alina, han ville byta hårddisk mot större, vi installerar Toshiba SSD på 480GB.

Ny företagskund inom glasbranschen lämnar ett ett gäng telefoner för service, S9, Note8, Iphone 6/6S/7P/, vi fixar alla (mest display) utom två 6 Plus som drabbats av “touch of death”.

Återkommande kund som köpte en Dell Optiplex 2015 hos oss hade fått virus, men vi byter hårddisken samtidigt för att slippa driftstörningar, vi installerar ny Toshiba 240GB samt ny 3-årslicens på ESET NOD32.

Vi sätter upp en Synology DS218play NAS (nätverkshårddisk) med två st WD Red hårddiskar på 2TB, grundläggande installation och uppdatering görs.

Par lämnar in Lenovo laptop, deras son hade kört Ubuntu Linux men nu var det dags att gå tillbaka till Windows 10. Installerar om den, även en epsonskrivare.

Ny kund från Skutskär lämnar in Iphone 7 för byte av display, han väljer också tempered glass glasskydd.

Vi levererar nätverksutrustning till kund i Furuvik med Gavlenet. Tre accesspunkter från TP-link samt Router med PoE från Ubiquiti, allt konfigurerat och uppdaterat innan leverans som elfirman tar hand om.

Lenovo stationär med svag processor var extremt slö med sin mekaniska hårddisk, vi gör vad vi kan och installerar en SSD på 120GB från WD.

Sån där röd Iphone 7 plus lämnas in för byte av batteri och display.

Iphone 6, byte av laddkontakt, batteri och tempererat glas, återkommande kund.

Ny kund lämnar in HP Pavillion från 2013, mailfix och ny hårddisk, 120GB SSD.

Ny företagskund köper PHS Office dator, men uppgraderar till i7-processor och större chassi. Väljer också Platinum-nätdel mot tillägg.

Iphone 8 lagas i rutan till ny kund.

Företag på näringen lämnar in Iphone 6S för byte av display, batteri.

Ny kund lämnar in Imac 2012 med hårddiskras, vi fixar i en 480GB SSD från Toshiba.

Ny kund lämnar in stationär PC byggd av hardsoft, vi uppgraderar hårddisken till en Toshiba SSD på 480GB.

En polsk man med Dell Inspiron kommer in med startproblem på maskinen, vi byter till SSD 480GB, sen in med polsk version av Windows 10, fattade inte mycket där inte!

Ny kund lämnar in Macbook Pro 13″ från 2012, den visar frågetecken, vi byter en kabel inuti som brukar så sönder, samtidigt ville han ha ny hårddisk, SSD på 120GB. Vi installerar nya MacOS Mojave 10.14.

Ny kund från Sandviken har en svart 7a, fixar displayen på den.

WD Green 120GB SSD installeras en gammal HP-laptop med Vista, kunden köper licens på Windows 10 också.

Två Iphones fixas till volymkund, vi rengör hörsnäckan i en 6S och byter display på en 7.

September 2018

Hewlett Packard Workstation stationär uppgraderades med Windows 7 2014, nu installerar vi SSD på 120GB i samma maskin samt Windows 10. Vem har sagt att en 10 år gammal dator inte kan fungera utmärkt?

Iphone 8 plus lagas i displayen till kund från mindre ort utanför Gävle.

Samsung S9 Plus, vi lagar bakre kamera och bakstycke.

Iphone 5 lagas i display och batteri, ny kund.

Iphone 7 lagas i display och batteri, ny kund.

Återkommande kund hade en laptop med Windows XP (!) som säckat ihop, vi säljer en ny ASUS Vivobook med N5000-processor, han skulle bara köra Microsoft Visio på den.

Iphone 6 hade åkt i backen, rutan trasig, vi byter den och batteriet som bara hade 75% batterihälsa kvar.

Fyra batteribyten utförs på Iphone 6/6S idag fredag till olika kunder.

Förening beställer två nya datorer. Dell Optiplex MFF med i3-processor, ska användas till en projektor. Sen en Dell Latitude med i5-processor 8e gen. 256GB SSD och 8GB minne samt Full HD-skärm.

I samarbete med elfirman får vi beställning på förbättrat Gavlenet Internet på Gärdselvägen, vi kommer att installera tre accesspunkter, en i gillestugan, en i boarean och en i ett uthyrningsrum på utsidan av huset.

Återkommande kund på Syster Stinas Väg i Strömsbro vill ha förbättrat internet, vi kommer att installera 2st accesspunkter av märket TP-link.

Rätt sargad Acer laptop lämnas in för kontoproblem, den hade Vista ursprungligen men var uppgraderad till Windows 7 och senare Windows 10. Vi skruvar i en WD Green SSD och installerar om Windows, kan du tänka dig att en TIO år gammal maskin blir fullt användbar igen?

Ny kund lämnar in Samsung S8 för displaybyte.

En till kund, Samsung S8, displaybyte idag.

Ny kund lämnar in stationär pc som dött, hon vände sig till oss istället för alina på grund av parkeringssituationen i city och att hon hört att vi “var bättre”…kul att höra! 🙂 Det var nätdelen på hennes stationära dator som gett upp, vi lagar datorn på en dag precis, Adam fick baxa in den i bilen hennes.

Återkommande kund lämnar in Macbook Pro early 2011, 2015 bytte vi hårddisk, nu hade nog datorn fått en stöt för hårddisken var trasig igen, vi byter till Toshiba SSD 240GB.

Samsung S9 plus lagas i displayen, ny kund.

Ny kund nyss inflyttad från människobyn (Sthlm) har HP stationär som inte ville starta, vi installerar ny 120GB SSD så funkar den igen.

Ny kund lämnar in silverfärgad Samsung S8 för byte av display.

Företagskund lämnar in stationär HP-maskin med Vista, vi byter moderkortet till ett ASUS J3355I-C, ny Windows 10 licens. Ny SSD på 120GB från Crucial.

Ny kund Andrea lämnar in Iphone 6S för byte av display och batteri.

Iphone 7 Plus lagas i display, vi byter batteri också. Volymkund inom företag.

Ny kund lämnar in två telefoner, Iphone 6 och Samsung S8, i S8 hade barnet lyckats få in yoghurt eller nåt i örsnäckan, vi ska byte den. Sexan var det rutan.

Ny kund kommer in med Compaq laptop, den konstaterades trasig då den inte längre visade bild, vi säljer en ASUS Vivobook med Celeronprocessor, 128GB SSD och 4GB minne till kunden. Vi överförde data från gamla.

Clerk “D” lämnar in två maskiner för uppgradering, en stationär och en laptop, vi byter hårddisken till SSD.

Iphone 7 vit lagas till ny kund. Display.

Ny kund i Gåsholma hade problem med sin Macbook Pro Retina från 2012, muspekaren och tangentbordet levde rövare, den var bortom räddning då Apple klassar allt som “vintage” efter 5år, han köper en ny Imac Retina 21,5″ med 4K-skärm på Elgiganten online, vi hjälper honom att överföra data från gamla.

Återkommande kund hade en ramsned Iphone som funkade men hade trasig ruta, vi tar en begagnad ram och lyfter över logikkortet, sen byter vi display och vóila så är luren fixad och “osned”.

Ny kund inom papperstillverkning lämnar in tre telefoner för displaybyte, Iphone 8 plus, Iphone 7 och Samsung S7, alla svarta.

“Toffe” i Torsåker lämnar in stationär Acer med AMD A4-propp, vi uppgraderar den med 240GB SSD så den blir användbar igen.

Augusti 2018

På grund av väldigt tryck på våra tjänster har vi inte tid att uppdatera här just nu.

Återkommande Christer har en gammal Vistamaskin! Vi beställer en bärbar Dell Vostro till honom med i5-processor, 8GB minne och 256GB SSD. Vi kommer att överföra data.

Samsung S8 svart lagas i displayen, ny kund.

VIKMANSHYTTAN calling, ny kund bosatt i Sandviken men kommer från ovanstående lämnar in Iphone 6 för byte av display och batteri.

Ny kund visar upp Macbook Pro 2017 där garantin precis gått ut, vänster fläkt behöver bytas på grund av missljud men vi skickar den till vår vän appleverkstaden i människobyn så får dom skruva i den.

Vi bygger ny dator till Erik som pensionerar sin HP Elite från 2009. Nytt Fractal Design R5-chassi, sexkärnig i5 på 3GHz, 16Gb minne, 240GB SSD och 2TB mekanisk disk.

Macbook Air 2017 levereras till kund i lunchrestaurangbranschen, vi sätter upp den nya datorn och överför data från hans gamla Macbook Pro 2011 som säckat ihop.

Iphone 8 lagas i displayen, ny kund i huset.

Iphone 6 plus lagas i displayen, återkommande kund.

Acer laptop, ska fixa utgående mail från comhem.

Samsung S8 lämnas in för renovering, skärm, bakstycke och touchID-knapp byts.

Ny kund lämnar in HP stationär, trasigt moderkort, men vi fixar det med nytt.

Dell Latitude med Ultrasharp skärm på 24″ och dockningsstation beställs till företag.

Företag på Rälsgatan hör av sig akut, internet nere, det var en switch som var trasig, vi installerar en Zyxel 8-portars gigabitswitch så funkar det igen.

LL’Amice (gamla kungshallen) har vi installerat Ubiquiti-grejor hos, 24-port switch, fyra accesspunkter samt gateway. Ett samarbete mellan tre företag.

Ny kund kommer in med 2st Iphone 7 plus för byte av displayer.

Speldator beställs till återkommande kund. Gamer value med tillägg i3-processor, samt benq skärm på 24″.

Ny kund inom gymverksamhet beställer ny Dell Optiplex med i3-processor.

Återkommande kund Conny beställer ny dator, Dell Optiplex med i3-processor samt Dell ultrasharp skärm på 24″, jag åker och installerar på plats med rut-avdrag.

Ny kund lämnade över dagen in sin Samsung S8 för byte av displaymodul.

Iphone 7 lämnas in för byte av display, ny kund.

Iphone 7 Plus lagas i bakre kameran och linsglaset, återkommande kund.

Iphone 6S lagas i displayen, hon hade gått rätt länge med den som den var rätt krackelerad, nu i nyskick!

Samsung A3 2017 ska lagas i displayen, hon befann sig i övre medelåldern men man kan väl tappa nallen ändå? 😉

Ny företagskund ska flytta ut hemmakontoret till lokal, vi levererar datorn, Dell Optiplex och två 24″ Dellskärmar.

Återkommande kund i kakelbranschen beställer ny dator, Dell MFF med i3-processor och 128GB SSD, även Office 365 personal.

Vi levererar en ny Macbook Pro 13″ med touch bar till ny företagskund, hjälp med datamigrering och installation samt nytt Office 365.

I samarbete med elfirman X och konsultfirman Y levererar vi ett nätverk till restaurang efter kravspecar, vi installerar Ubiquiti 24-port switch, gateway samt fyra accesspunkter.

Ny kund Elsa lämnar in Macbook Pro 2012 för byte av batteri och hårddisk.

Ny kund Per lämnar in Macbook Air för byte av batteri, den var skum för plötsligt gick den inte att starta, batteribyte hjälpte.

Ny kund lämnar in Honor 8 mobiltelefon för byte av front/touch och bakstycke, nytt batteri ingår.

Iphone 7+ lämnas in av ny kund för åtgärd av bakre kamera och linsglas.

Återkommande kund lämnar in Asus laptop 7 år, trasig i logikkortet. Han köper en ASUS 15,6″ X507MA-EJ056T av oss för 4300kr.

Dell Optiplex säljs till Furuvik, kund som har en Vista-maskin som det var dags att byta.

Dell Optiplex stationär dator säljs till Rolf som hade en burk som säckat ihop, ca 10år gammal.

Dell Precision stationär dator säljs till företag som ska pyssla med bland annat CAD. Även Office Hem och småföretag samt en Dell Ultrasharp 27″ skärm.

Ny kund lämnar in Macbook Pro 2011 med frågetecken på skärmen, någon annan hade installerat en SSD från Sandisk, den hade gått sönder totalt, visade sig inte i skivverktyg. Jag fixar i en ny Kingston 120GB.

Samsung S5 Neo lagas i rutan till ny företagskund i Valbo.

Samsung S5 Mini lagas i displayen, ny kund Sandviken.

Ett GÄNG iphones har jag servat, riktigt imponerad över den fina kvaliteten på displayerna, LCDn är jättefin, skulle säga nästan finare och klarare än originalet.

Iphone 7 lämnas in för byte av display, bakre kamera, linsglas.

Speldator hade värmeproblem, vi installerar en ny vattenkylare, NZXT Kraken X42.

Speldator hade åkt i backen, en Acer (lol)… jaja OKEY, chassit måste bytas, men GUD vad krångligt, när jag installerat om den visar det sig att det finns ett gäng BIOS-uppdateringar som förbättrar stabiliteten för den funkar INTE bra, postar inte, strular rent allmänt trots senaste Windows. Då ska man uppdatera BIOS men det GÅR inte, buggdator, ska nog förorda att byta moderkortet till ett nytt från ASUS eller MSI som man får riktiga grejor som funkar…

Juli 2018

Ny kund kommer in med stationär Acer som åkt i golvet i en olycka, det verkar som att bara chassit är trasigt, så det ska bytas. Skärmen från AOC ska jag också kolla på.

Återkommande kund lämnar in äldre HP, den är minst 8år och strular och stänger av sig så de beslutar sig för en ny dator, vi beställer en Dell Optiplex med i5-processor till dem. Leveranstid 1 dag.

Ny kund lämnar in Samsung S8+ för byte av displaymodul och bakstycke.

Batteribyte utförs på Iphone 6 som larmar om det under inställningar/batteri/batterihälsa.

Iphone 6+ lagas i rutan, företag i Gästrike-Hammarby.

Två Iphone 6 lagas i rutan, den ena behövde också nytt batteri. Ny kund.

Iphone 5S behövde nytt batteri, fixade det, ny kund.

Kund beställer uppgradering av stationär speldator, vi plockar i Intelprylar istället för de befintliga AMD-prylarna som var en rätt klen propp. 16GB minne, 8350K-processor och asus-moderkort.

Iphone 7 vit lämnas in för byte av display.

Ny kund lämnar in speldator, fläktarna funkade inte, det var fläkthubben som packat ihop. Vi kopplar in fläktarna på moderkortet istället. Sen uppdaterade vi BIOS från gammal till senaste.

Juni 2018

Vi kommer att installera en ny business-router hos förening i stan, måndag eller tisdag vecka 27.

Familj kommer att flytta in i sin nya villa i Strömsbro i mitten av juli, jag kommer att åka dit och installera premiumprylar, PoE-switch, accesspunkter då villan är i två plan.

Förening inom kortspel köper ny laptop hos oss, en Asus Vivobook med i3-processor, vi kommer att installera den och göra den klar innan leverans när den dyker upp från distributören.

Ny kund malin lämnar in Iphone 6 för byte av display och batteri, hon väljer också tempered glass.

Ny kund som blivit tipsad om att vi är en bra Appleverkstad lämnar in sin slöa Macbook Pro 13″ för byte av hårddisk, vi skruvar i en Toshiba 240GB och datorn blir grymt bra igen.

Ulla hade krajat sin 6a i rutan, vi fixar.

Jag lagade displayen på tre svarta Samsung S8+ idag samt en svart S8. Adam lagade ett antal Iphones.

Ny kund lämnar instationär dator från Komplett, SSDn hade gått sönder, vi byter den och ominstallerar Windows 10.

Återkommande kund lämnar in två PC, en komplett.se och en HP, ska kolla på dom.

Displayen lagas på en LG K8 2018 mobiltelefon.

Våldsamt mycket jobb här före midsommar, Adam lagade sex Iphones igår och jag flera Samsungs och Iphones, sen ett gäng datorer… kul!

Love, kille född 07 har en gammal klenod till speldator, Rampage III moderkort och i7a. Han klagar på lagg och långsam, det finns bra grejor i datorn, men vi byter hårddisken till SSD från Toshiba, sen stoppar vi i ett nytt grafikkort, Gigabyte 1050TI som ersätter GTX 570. Lite fix med Bios för att få ner fläktljudet gjordes också.

Ny kund Pia byter batteri i sin 6 plus hos oss, den visade batterihälsa 82% så det var dags.

Imac 27″ lämnas in av ny kund, den startar inte, ska kolla på den.

Ny kund lämnar in Iphone 6S för byte av display.

Ny kund lämnar in Lenovo Legion Y520 köpt på elgiganten för bara 6 månader sen, användaren upplever “fryslagg” när hen spelar Fortnite. Vi byter den mekaniska hårddisken mot 480GB SSD från Toshiba, vi uppdaterar en föråldrad BIOS och senaste drivrutinen på GTX1060-grafiken, efteråt blev den slöa maskinen bra!

Imac ca 2011 startar inte, den visar bara den gråa listen ett tag, vi fixar den. Ny kund.

Honor8 från Huawei hade pajat vid tapp, vi byter displayen till ny kund.

Iphone 8 lagas i displayen till ny företagskund.

Ny kund i Åshammar lämnar in sin Iphone 6 för byte av display, batteri och laddkontakt.

Batteribyte Iphone 5, ny kund.

Display och LCD byts på Xcover 3 från Samsung, företagskund.

Ny kund (Tack Lars H!) beställer två datorer, PHS Office, pappan bor i Gävle och sonen i Finspång, vi bygger och skickar ner.

Vi räddar data från trasig Samsung S6 genom att hänga på ett fungerande display, vi räddar meddelanden och bilder.

Ny kund från Säter (!) lämnar in Iphone 6 för batteribyte, batterihälsa visade på 52% och det stod “service” så det var dags att byta.

David lämnar in Iphone 6 för byte av display.

Ny kund Sandviken lämnar in Iphone 7 för byte av display.

Samsung S6 Edge lämnas in för byte av display, bakstycke och batteri.

Ny kund lämnar in Imac av äldre modell med startproblem.

Återkommande kund lämnar in ASUS U-serie laptop, ny laddkontakt som kräver lödning kommer att fixas via vår samarbetspartner.

Vi byggde en stationär dator till företagskund 2011, nu installerar vi en snabbare hårddisk, Toshiba 240GB SSD i maskinen.

Dell 24″ U2414H köps av oss, en av våra äldsta kunder Sonja. Vi passar även på att byta startdisk till SSD i hennes stationära dator som vi byggde 2009.

Imac 27″ ominstalleras efter strul med operativsystemet.

Vi hjälper en företagskund med återställning av en icloud-låst Iphone 7 som en tidigare anställd haft. Kommunikationen med Apple fungerade bra.

Ny kund byter sin MSI laptop mot ny Dell Vostro med i5-processor, 8GB minne, 256GB SSD. Även Office 2016 installeras. Data överförs från gamla datorn. En stationär HP från 2012 lämnas också in för uppgradering av hårddisken till 120GB SSD.

Återkommande kund lämnar in Iphone 6 trasig, vid felsökning märker vi att telefonen är trasig i logikkortet – han köper en begagnad telefon av oss – Iphone 6S 16GB Rose Gold genom Telechange.

Ny kund lämnar in LG G6 för byte av display och batteri.

Företagskund från Norrköping fast med filial i Gävle lämnar in Iphone 7 för byte av display. Han köper även tempererat glas och plånboksfodral.

Ny kund lämnar in Iphone 6 för byte av display och batteri.

Återkommande kund som för typ 4 dagar sen bytte display på sin Iphone 7 plus var in igen, den överlevde inte helgen…

Ny kund lämnar in guldfärgad Samsung S7 för byte av display, batteri, laddkontakt.

Ny kund lämnar in Samsung S7 Edge för byte av displaymodul och earpiece.

Display och batteribyte utförs på Iphone 6 till återkommande kund.

Minnestest utförs på 9år gammal stationär “hembyggd” dator, minnet var trasigt så vi bytte det.

Maj 2018

Ny kund Isak lämnar in Imac 2011 för ominstallation av operativsystemet.

Batteribyte utförs på två telefoner, Iphone 6or denna heta tisdag.

Ny kund har trasig HP som spruckit i gångjärnet, han beställer ny ASUS Vivobook av oss som vi kommer att installera och göra klar samt tack backup från gamla datorn.

Rosa Samsung S7 lämnas in, vi kommer att byta laddkontakt och displaymodul.

Ny kund Paul lämnar in Iphone 7, vi byter trasig display.

Försäkringsärende, en röd Iphone 7 hade hamnat i vatten, vi skickar den till en av Apples aukt. verkstäder för utbyte. Till samma kund lagar vi displayen på en Samsung S8 PLUS.

Ny kund lämnar in Imac från mitten av 2010, vi skruvar i ny SSD på 500GB av märket Samsung på den plats där DVD-spelaren sitter. Sen installerar vi senaste operativsystemet, internminnet uppgraderas från 4GB till 8GB.

Ny kund Arto lämnade in Samsung S7 för byte av laddkontakt, display, sen köpte han ett batteri till Samsung S5.

Ny kund Andreas i Sandviken lämnar in spelmaskin, 7 månader sen bygge, har farit å blåskärmat, vid undersökning märker vi att en av minnesmodulerna är trasig, det fixar sig med nya minnesmoduler.

Ny kund väljer att laga sin Iphone 7 hos oss, ny display och ny bakre kamera.

Ny kund Josefine lämnar in Iphone 6S för displaybyte.

Ny kund på Alderholmen lämnar in Imac 2011 med hårddiskproblem, vi uppgraderar hårddisken till 480GB SSD från Toshiba, temp-sensor och brygga för hårddisken. Vi fixade även hans “husvagnsdator”, en ASUS med 32GB lagring som inte kunde uppdatera sig längre.

Ny kund lämnade in Samsung S8 svart för byte av display och bakstycke.

Vi sålde en Dell Latitude till kund 2012, nu dags för byte till SSD-hårddisk.

Hasse lämnar in sin Dell Latitude och Toshiba köpt hos oss för några år sen, vi uppgraderar båda med ny SSD istället för mekaniska hårddisken.

Ny kund lämnar in Iphone 7 plus för byte av display.

Tord lämnar in Iphone 6 plus han hade handlat av nån jeppe begagnad, den “trycker själv”, dvs. dålig touch, vi byter skärmen.

Åker till adress på Magasinsgatan där nätverket vi satte upp för två år sedan ballat ur efter ett strömavbrott, lite fix och trix med IP-adresser så var vi igång igen.

Ny kund beställer tung redigeringsdator, Fractal Design R5, Core i7 8700K, 16GB minne, Samsung 500GB SSD samt 3TB mekanisk.

Företag lämnar in Samsung S8 för displaybyte.

Vi åker till Hantverkargatan och installerar Comhem-router åt kund som skulle byta FRÅN Gavlenet-fiber (doh!) men hade han pratat med mig först hade jag styrt skutan på rätt köl och han hade behållit fiber.

Ny kund lämnar in Lenovo som frun kastat i golvet (vi lämnade att fråga varför), men vi räddar data från den illa tilltygade datorn.

Samsung Galaxy tab 525 byter vi batteri och laddkontakt på, ny kund.

Samsung J5 2017 lämnades in för displaybyte.

 

Sista April 2018

Ny kund väntar medan vi skruvar i nytt batteri och byter display på hennes Iphone 6S, hon hade varit vid nåt krypin på stan tidigare  och rutan som satt på var riktigt dålig, LCD-skador med vita fält lite här och där. Nu en riktig display monterad.

Iphone 8 lagas i displayen till ny kund Jacob.

Ny kund från Sandviken kör en Toshiba 2011 som överhettar, vi rensar damm, uppgraderar minnet, byter hårddisk till SSD samt byter Office 2010 mot Office 365 Personal. Även Indesign installeras samt Photoshop Elements 15.

Ny kund lämnar in död Samsung S6 Edge, ska kolla på den.

Ny kund lämnar in Samsung S7 Rose Gold för byte av display, det blev en vit.

April 2018

Återkommande kund inom media beställer ny Apple MacBook Pro 15” with Touch Bar MPTT2KS/A av oss för leverans vecka 18.

Återkommande kund lämnar in en Iphone 5S och en 7 för byte av displaymoduler.

Ny kund Elena lämnade in Samsung S7 Edge för byte av trasig display.

Ny kund inom vindkraftsteknik lämnar in en Samsung S8 för byte av display.

Vi installerar en ny projektor från BenQ i ett konferensrum, drar även ny HDMI-kabel upp till den för att komplettera den befintliga VGA-kabeln.

Kund med gavlenet.se-mailadress i huset ville ha hjälp med byte till gmail då gavlenettjänsten läggs ner snart.

Vi skruvar i en ny 3TB disk i en speldator vi byggde för ca 2år sen.

Företagskund (stressad sådan) behövde hjälp på Norrtull, en strulig buggig Zyxel-brandvägg kastas ut till förmån för en TP-link C50 router som mer passar i deras struktur som inte var ett stort företagsnätverk utan ett fåtal datorer och en kopiator kopplad till nätet.

Iphone 5S lagas i rutan , ny kund.

Ny kund i Utvalnäs vill ha hjälp med gavlenet fiber, vi ska installera två accesspunkter i två hus på tomten samt installera ip-telefoni.

Ny kund väljer oss för byte av batteri på en Samsung S7 Edge där bakstycket bågnar då batteriet sväller.

Ett till batteribyte på Samsung S7 Edge, ny kund.

Ny kund som tidigare varit hos aukt.service center i Falun för Apple ville ha hjälp med sin Imac 2011, vi byter hårddisk i den till Kingston 120GB SSD, blev raketsnabb. Hon ville även ha hjälp att styra upp apple id och en padda.

Ny kund lämnar in Samsung S7 Edge för displaybyte.

Återkommande kund lämnar in Iphone 6 för displaybyte, original touch, inget annat!

Ny kund lämnar in Apple Iphone 7 Plus för displaybyte.

Ny kund lämnar in Iphone 5S för byte av displaymodul, självklart original lcd/touch.

Företagskund på sörby urfjäll beställer skrivare, Brother DCP-L8410CDW.

Ny kund från Söderfors lämnar in Lenovo laptop för att det hamnat ett exemplar av pirat-windows i den. Vi fixar det.

Ny kund lämnar in Iphone 5S, styggt mosad men vi fixar den!

Ny kund, nyinflyttad i Gävle hade bytt batteri på sin Acer som har inbyggt batteri, efteråt startar inte datorn. Vi kollar på den och hittar felet, en flexkabel som var felmonterad.

Ny kund beställer batteribyte till två Macbook Air 2011 och 2012.

Ny kund lämnar in rätt gammal men ändå maxad laptop från Acer med Core i7 och 16GB minne, vi byter hårddisken då den visar ålderssymptom så att den ska reparera disken etc…

Ny kund lämnar in Samsung S7 för byte av displaymodul.

Företag inom media lämnar in Mac mini för byte av hårddisk till SSD, vi monterar en Toshiba 480GB.

Ny kund lämnar in Macbook Pro 13 från 2012 för byte av batteri då det stod “kontrollera batteriet”.

Iphone 6S+ lämnas in av otursförföljd kund, var väl tredje rutan… 😉

Ny kund lämnar in PC från komplett, vi felsöker, dammrensar och uppgraderar bios.

Macbook Pro uppgraderas med SSD, 240GB Toshiba, återkommande kund.

Ny kund ville ha hjälp med att bygga ihop en dator i nytt chassi, HP Omen-grejer i ett nytt Corsairchassi.

Ny kund lämnade in Honor 7 för displaybyte.

Iphone 8 plus lagas i displayen till återkommande kund.

Ny kund från Segersta skickar in en Samsung S8 Plus violett för byte av trasig display.

Ny kund lämnar in Macbook Air 2010 för uppgradering av operativsystem. Klart på några timmar.

Ny kund lämnar in Iphone 6S för batteribyte.

Samsung S6 Gold lämnas in för displaybyte, ny kund.

Samsung S8+ lämnas in för byte av displaymodul och bakstycke.

Två Iphone 7 lämnas in för displaybyte, en svart och en vit.

Ny kund från Gästrike-Hammarby lämnade in Iphone 5S för byte av displaymodul då touchen var trasig samt grafikfel på LCD.

Ny kund lämnade över dagen in Macbook Pro 15″ med startproblem, vi fixade till det med lite handpåläggning.

Iphone 7 lämnas in för displaybyte, återkommande kund som tidigare köpt ett par speldatorer hos oss.

Ny kund Muhammed lämnade in Iphone 6 för byte av display, han valde till tempered glass glasskydd.

Samsung S7 Edge lämnas in för byte av display, bakstycke, batteri. Ny kund.

Förening vill ha hjälp med att förnya Office 365, kruxet var att lösenordet till kontot var borttappat och inget mobilnummer fanns till kontot så vi var tvungna att skapa ett nytt konto.

“Rörkrökarfirma” lämnar in Dell Optiplex för byte av hårddisk.

Många Samsungtelefoner kommer in nu på service, mest displaybyten.

Fackförbund lämnar in HP laptop av konsumentmodell, ca 3år som hade pajat ihop (moderkort). De beställer två nya laptops av märket ASUS av oss.

Macbook Pro 15″ från 2011 lämnas in med startproblem, vi byter till Toshiba 480GB SSD.

Jag som skriver (Peter) har varit på semester så den här sidan har inte uppdaterats.

Vårt samarbets

Mars 2018

Ny kund lämnar in stationär Lenovo för översyn, han lyckades inte återställa Windows 10. Vi dammrensar lite först, sen formaterar vi 120GB SSDn som sitter i och installerar Windows 10 FCU.

Ny kund som tidigare år varit hos Alina lämnar in åldrig Vistamaskin av märke Fujitsu Siemens. Eftersom datorn är i fint skick och har erkänt hög byggkvalitet provar vi installera Windows 10, det funkar bra fast med 32-bitars Windows 10 då. Kostar strax under 2 lax och det kan det vara värt!

Samsung S5 lagas i rutan, den har vi lagat två gånger nu.

Ny kund från Tierp kommer in och får batteriet bytt på dotterns bakelitlur, nä jag menar Iphone, batteriet hade börjat svällt.

Städfirma lämnar in HP lappis som fick SSD av oss 2015, nu hade den gjort sina sista beräkningar för den överhettar trots att fläkten funkar bra och den är dammfri. Men hon grävde fram en gammal HP stationär från 2010 som vi fixade till istället med ny SSD.

Gavlenetkund i Hemlingby hade gammal Zyxelrouter som gett upp, han köper av oss utmärkta Tp-link Archer C50 med AC1200 nätverk för 500kr, vi gör iordning den innan han tar med den hem.

Återkommande kund beställer speldator, Fractal Design Focus chassi med 8350K-processor på 4GHz, 8Gb minne, 500GB SSD, 1060 grafikkort samt en BenQ Zowieskärm på 24″.

Mycket SSD-uppgraderingar nu! Ny kund lämnar in två maskiner, en Dell Latitude och en ASUS, Dellen fick ny 120GB hårddisk så 11-åringen hennes kunde lira Minecraft, ASUSen fick en ren installation av Windows 10.

Två maskiner, en Samsung 2010 och en Toshiba 2012 uppgraderas med 120GB SSD.

Gästspel SONY idag, vi lagar hörlurskontakten på en Sony Z5.

Åke från Rosersberg ramlar in med laddproblem på hans Ultrabook ASUS, FEL laddare hade han köpt så han handlar en laddare av oss som passar.

Acer laptop får ny hårddisk och bios, WD Green SSD på 120GB.

Volymkund lämnar in ett antal Iphones för byte av displayer.

Återkommande “Millan” lämnar in två Iphone 6 för byte av batteri och på ena rengöring av hörsnäckan då det var lågt ljud.

Samsung S8 lagas i display och bakstycke, ny kund.

Imac 2013 lämnas in med frågetecknet “Will it run Fortnite”?, jag vet inte! Kanske!

Honor 8 mobil lagas i displayen, ny kund.

Ny kund lämnar in Iphone 7+ för byte av displaymodul, kunde hämta några timmar senare.

Två laptops, Lenovo V110 med i3-processor beställs av camping i Uppland, återkommande kund.

Ny kund i Forsbacka ville ha hjälp med Gavlenet fiber på plats, vi fixar med routern, installerar en repeater, får skrivaren att lira i nätet. med RUT-avdrag.

Återkommande kund beställer stationär Dell Optiplex med i3-processor och SSD, även ny Dell-skärm i S-serien, vi levererar ut datorn på en dag från beställning.

Kund som köpte stationär byggd dator av mig 2010 hör av sig och vill uppgradera två datorer, i den ena installerar vi 500GB Samsung EVO 860 samt en ny 1TB mekanisk, ska användas primärt för spel. Den andra begagnad 240GB SSD samt nytt moderkort,minne,processor.

Samsung S7 Edge lagas i display och bakstycke. Ny kund.

Ny kund lämnar in Samsung S8 för byte av display och bakstycke.

Ny kund lämnar in egenbyggd stationär dator, moderkortet är trasigt efter 6år. Vi skruvar i nya grejor. Moderkort från MSI, Intel Core i7 med sex kärnor (8e gen), 16GB minne, GTX1050TI grafikkort och Toshiba SSD. Han ska använda den till att klippa film i Vegas Pro.

Återkommande kund lämnar in Iphone 7 (samma) för nytt displaybyte.

Office 365 Home förnyas via oss då de köper en förnyelsenyckel för ett år, återkommande kund.

Ny kund, företag inom tapeter lämnar in Iphone 7 svart för byte av display. Det var en nyanställd som skulle ta telefonen och då kan man ju inte få en med trasig ruta!

Februari 2018

Iphone 7 plus lämnas in av återkommande kund, displaybyte.

Ny kund som tidigare varit till Söders datorservice lämnar in Mac mini för byte av hårddisk som slutat fungera, vi installerar en Toshiba SSD på 240GB samt installation av operativsystem High Sierra. Befintlig licens av NOD32 som köpts på Söders datorservice kommer att återinstalleras.

Två nya kunder väljer oss för byte av batteri på dels en Iphone 6 och dels en 6S.

Samsung S5 Neo lämnas in för byte av display.

Ny kund inom redovisningsekonomi lämnar in Acer laptop för byte av hårddisk till SSD.

Rosa HP lämnas in för ominstallation, vi byter Windows 8 till Windows 10.

Ny kund Mikaela lämnar in Honor 8 telefon för byte av displaymodul och batteri (som sitter förmonterat).

Återkommande Thomas köper ny dator, Dell Optiplex, även 24″ Dell-skärm och Office 365 Home, han lämnar samtidigt in en Lenovo för byte av hårddisk till SSD.

Ny kund lämnar in Iphone 5 för batteribyte.

Susanne i Skutskär lämnar in Iphone 5S för byte av batteri och laddkontakt.

Ny kund Ingela lämnar in till tilltygad Iphone 6S, vi byter display och batteri och sitter på ett tempered glass.

Återkommande kund på Stuvaregatan lämnar in HP laptop från 2011 för byte av hårddisken till SSD på februarikampanjen.

Ny kund på Snögatan hade fått akuta problem med sin HP stationära, det var nåt jobb han skulle söka senast imorgon och nu kom han inte in i datorn, vi fixar det.

Ny kund lämnar in Dell latitude för byte av batteri, samt hårddisk, även byte av batteri på en Iphone.

Ny kund lämnar in Macbook Pro 2009 för byte av hårddisk till 120GB SSD som vi har i februarikampanjen.

Återkommande kund lämnar in HP laptop ca 7år för byte till SSD på 120GB som ingår i februarikampanjen.

in Iphone 6S för byte av display, batteri, vi installerar även Tempered glass.

Ny kund lämnar in 5 år gammal Dell Inspiron laptop för byte av hårddisk till SSD på 240GB.

Ny kund lämnar in Samsung S7 Edge för byte av display.

Ny kund Therese lämnar in Fujitsu Lifebook för byte av hårddisk till Toshiba SSD på 240GB.

Honor 8 mobil lagas i display och bakstycke till återkommande kund.

Batteribyte utförs på Samsung S7 Edge, ny kund.

Iphone 6 hade åkt ner i handfatet, vi byter en kabel och laddkontakten så funkar den. Återkommande kund.

Macbook Air 2010 lämnas in för ominstallation av operativsystemet.

Dator som tidigare stått som kassa lämnas in för uppgradering av grafikkort till Nvidia GT1030.

Ny kund som tidigare varit till “Söders Datorservice” beställer ny dator. Dell Vostro laptop med i5-processor, 8GB minne och 256GB SSD, även ny licens av Kaspersky Internet Security i 3år.

Ny kund i Sätra beställer speldator med i5-processor 7500, 8GB minne och 500GB SSD-hårddisk samt GTX1050TI grafikkort. Även ASUS 24″-skärm med 2ms.

Reklamföretag beställer två stycken Imac 27″ med 5K-retina skärm, vi kommer att på plats hjälpa till med installation, konfiguration av kringutrustning och dropbox etc.

Samsung S8 plus lämnas in av företag i Rosersberg (filial i Gävle) för displaybyte, klar samma dag.

Företag lämnar in Toshiba laptop för byte av mekanisk hårddisk till Toshiba SSD på 240GB.

Januari 2018

Ny kund lämnar in Macbook Pro 2011 som inte startar, de är oroliga över datan på hårddisken. Vi räddar dock alla data men skruvar i en SSD för ny hastighet.

Ny kund lämnar in Macbook Pro 2010 med frågetecken på displayen, ny SSD och hårddiskkabel installeras.

Ny kund Emilia lämnar in Iphone 7 för displaybyte, hon hade varit till en annan verkstad i Gävle som inte tycker att touchproblem (touchen slutade funka efter displaybyte på 2 dagar) går under garanti, vi byter till en riktig originaldisplay och självklart gäller 3 månader garanti.

Ny kund Bert lämnar in två maskiner ASUS och Lenovo för ominstallation av operativsystem.

Ny kund kommer in med “skitslö” laptop av märket HP, vi skruvar i en SSD av märket WD på 240GB, lite lustigt att datorn var i en Alina-kasse… 😉

Återkommande kund beställer skrivare, Brother MFC-L2710DW med extra Toner.

Återkommande kund i Hedesunda beställer skrivare, Brother DCP-L5500DN med extra toner på 8000 sidor.

Måndag i slutet på januari var en “iphonedag”, fyra batteribyten och tre displaybyten, Adam jobbade hårt!

Samsung S8 plus lämnas in av ny kund för displaybyte.

Samsung S8 lagades i displayen till ny kund.

Dell Latitude lämnas in för byte av hårddisk till SSD, 240GB Toshiba skruvas i.

Huawei P10 lämnas in för byte av display för andra gången.

Återkommande kund i frisörbranschen beställer ny dator, PHS Office (OTROLIGT HÅLLBAR), perfekt i dammig och hårig miljö!

Återkommande kund hade köpt dataprylar på komplett, vi sätter ihop det till en färdig speldator, men han hade glömt att hans chassi var för litet så han handlade ett FSP av oss med RGB-belysning, även äkta Windows samt 500GB hårddisk av SSD M.2-typ.

Gavlenetkund i Sätra hade handlat ny router D-link, vi hjälper till med bytet från äldre Zyxel till ny D-link. Även parkoppling till trådlös skrivare HP Envy 5544, på plats. De hade också en äldre stationär Acer som vi kommer att byta hårddisk på.

Ipad Air lämnas in för touchbyte av IT-företag nära Högskolan.

Ny kund har Samsung S6 svart med ca 1000 bilder i, nu har den åkt i backen och LCDn är trasig, vi byter den samt laddkontakten.

Volymkund lämnar in Iphone 6S Plus för koll då ljudet i örat var väldigt lågt, vi rengör “kanalerna” så fick den telefonen ett nytt liv!

Lenovo Thinkpad Edge blev utdömd av Media Markt i Valbo med orden “Man lagar inte en två år gammal laptop”…. JO DET GÖR MAN VISST! Vi skruvar i en 120GB SSD så är det full fart på den igen!

Packard Bell lämnas in av ny kund på Brynäs, fixar i ny disk där och ser till att hon byter Windows live mail mot modernare Epost som finns inbyggt i Windows 10.

Ny kund lämnar in Iphone 6 Plus för återställning, det funkar inte, vi kikar in i telefonen och ser att batteriet är trasigt, vi byter batteri och kan återställa den. Skärmbyte måste också utföras.

Ny kund lämnar in Fujtisu Lifebook för byte av hårddisk till Kingston 120GB av SSD-typ.

Ny kund i villastaden behöver hjälp med sitt hemnätverk Fiber från Gavlenet. Det var lite felkopplat och okopplat men vi ordnar det, installerar router på “rätt” ställe samt switch, ser till att befintlig router bryggas. Han valde även att uppgradera sin slöa Macbook Pro 2010 med SSD på 240GB = Full fart!

Ny kund lämnade in Huawei Mate 9 Pro för byte av displaymodul.

Ipad mini lämnas in för touchbyte, även Iphone 6. Ny kund.

Återkommande Bengt beställer en PHS Office stationär dator eftersom han vill ha Otrolig Hållbarhet! Även Wifi-kort och tangentbord/mus.

Ny kund beställer speldator, PHS Gamer med 8350K-processor samt Corsair RMX-nätdel och 6GB GTX1060-kort.

Fjärrhjälp till kund som köpte Dell-dator med två skärmar, vi uppdaterar hans router av märket Netgear Nighthawk samt all programvara på datorn.

Ny kund lämnar in Iphone 6S vit för byte av display och sensorflexkabel.

Dell Vostro 3900 uppgraderas genom att byta den mekaniska hårddisken till en SSD.

Ny kund lämnar in speldator stationär, minnesfel gjorde att den blåskärmar.

Ny kund, sjukpensionär på Söder hjälper vi på plats med installation av comhem router samt TV-box.

Ny kund hade tappat sin Ipad 2, LCD var trasig, vi byter LCD.

Volymkund lämnade in tre Iphones som nu är hämtade, 6S, 6 och 6Plus, alla displaybyte.

Kund slet med sig sin brorsa som har en HP laptop med AMD-propp, kommer att skruva i en Toshiba SSD på 240GB så det blir lite fart i åbäket. Vi märkte också ett brott på wifi-kabeln så vi beställer en ny sån.

Ny kund lämnar in stationär ASUS från 2011, han hade köpt en SSD och ville att jag installerar den och Windows 10 som ersätter 7. Blev topp!

Iphone 6, vi byter display.

Ny kund lämnar in Samsung S6 Edge för byte av laddkontakt och batteri, totalt 750kr.

Återkommande kund lämnar in Sony Vaio 2010 för byte av hårddisk till SSD, sen köper han en ny Lenovo V110 med i3-processor installerad och klar.

Iphone 7 lämnas in av åkeri för byte av display.

Bakstycket på vit Samsung S7 Edge lagas genom byte, ny kund.

Xcover 4 mobil från Samsung lämnas in för display/LCD-byte.

Ny kund lämnade in Iphone 6 för byte av display och frontkamera, glasskydd installeras på den nya.

Ny kund lämnar in ASUS ROG G751J spel-laptop för byte av batteri, mycket skruva!

Ny kund i Bollnäs lämnar in Imac 2008 för byte till SSD, hon hade med sig en SSD och ville att vi installerar.

6S lagas i displayen, ny kund.

Kund som köpte Dell av oss 2014 lämnar in för byte till SSD, backup om ominstallation av  program görs.

Ny kund från Hudik lämnar in 6S för byte av display.

Återkommande kund lämnar in Lenovo Thinkcentre Edge stationär för byte av hårddisk till Toshiba 240GB SSD, även nytt grafikkort GT710.

Batteribyte på 6a körs, det OTROLIGA här var att telefonen var köpt på Telia, aldrig servad och när jag öppnar den så sitter batteriet löst och det är värsta “fulskruv”-nivå på jobbet, trasigt icke originalbatteri. En liten skandal att Telia säljer begagnade lurar som nya!

Ny kund lämnade in Iphone 5S för byte av display.

Ny kund nyss inflyttad i Gävle lämnade in Macbook Air 2012 för byte av batteri och uppgradering av operativsystemet från 10.8 till 10.13 som är senaste. Hämtad när detta skrivs.

Lenovo stationär med servicelapp från Alina 😉 lämnas in, vi sopar operativet som strular, installerar Windows 10 Fall Creators Update och byter grafikkortet som har en högljudd fläkt, byter till ett passivt kylt GT710 från MSI.

Kund som lämnade in Iphone 6 för skärmbyte i mellandagarna hämtade idag.


Historik 2017

X