historikHistorik 2019

December 2019

Vi har väldigt mycket att göra nu före jul så vi kan inte skriva här tyvärr!

Vi har fått i uppdrag tillsammans med elektrikern om en totallösning för bredband till en fastighet i Furuvik, de har solceller och laddbox för elbil som båda behöver internetuppkoppling, vi kommer att installera kablage, accesspunkt och nanostation för att skicka över uppkoppling från boningshuset till garage och uthus.

Kund köpte två delldatorer av oss 2014, nu var det dags att uppgradera dom, vi bytte Windows7 till Windows10 samt bytte hårddiskarna till SSD.

Ny kund kommer att lämna in Huawei P30 PRO Amber Sunshine (försäkringsärende) för byte av bakstycke samt display.

Ett antal iphones har lagats i veckan, mest batteribyten och skärmbyten.

Återkommande företagskund lämnade in Imac 27" för att installera Boot Camp och Windows 10.

November 2019

Återkommande företagskund beställer tung redigeringsmaskin baserad på AMD Ryzen Threadtipper 3970X, 128GB minne, 1TB SSD och RTX2070 Super. Chassi blir Fractal Design Define C.

Ny kund lämnade in Imac 27" för uppdatering av operativsystem.

Ny kund lämnade även han in Imac 27" 5K som användes mest för att spela SIMS4 på (!), det var nåt mjukvarustrul men vi fixar det.

Återkommande företagskund beställer två kompletta datorer med skärm, Dell Optiplex med i3-processor, 8gb minne och 256gb lagring samt 24" Dellskärm från P-serien.

Ny kund i Hemlingby hör av sig med nätverksproblem, dom har en 4G-router samt två nätverks-repeaters och det där fungerar inte utan det hoppar ur hela tiden och är allmänt ostabilt. Vi kommer att installera två accesspunkter, en Unifi Lite och en Unifi Long Range, kabeldragning görs av elektrikern Henrik. Utrustningen hålls uppdaterad och stabil via vår serverportal. De har fiber på G men kör just nu 4G och då är det bara att koppla på fibern senare för att utnyttja full hastighet.

Ny kund beställer Ubiquitisystem på Strömsbrovägen. Vi kommer att installera Edgerouter PoE samt två accesspunkter som heter Unifi Long Range för extra räckvidd. Kabeldragning sköts av vår elektriker Henrik. Uppdatering av utrustningens programvara sker via vår serverportal för maximal tillförlitlighet.

Ny kund Cecilia lämnar in Iphone XR för byte av display.

Ny kund Christopher lämnade in Iphone 6+ för byte av displaymodul.

Mac mini 2014 fixar vi genom att ominstallera MacOS Catalina. Ny kund.

Jörgen med stationär dator vi byggde 2010, vi fixar SSD på datorn så den blir snabb igen.

Ny kund kommer in med två Lenovo X1 Carbon, den ena med skärmproblem, lite akut lyfter vi över SSD:n från ena till den andra så han kan jobba vidare, eftersom det är lite knepigt fel så lär vi nog skicka in den till Lenovoservice.

Återkommande Johan beställer ny dator till sin verksamhet, Dell XPS 13 7390 som kommer in i mitten av december med tionde generationen Intelprocessor, 4k-touchskärm, 16gb minne en 512gb lagring.

Återkommande Lars beställer uppgradering av sin stationära dator, vi byter till asus-moderkort, Ryzen 3 3200G och 8GB minne.

Ny företagskund från Bergby lämnar in Imac 21,5" från 2017 för uppgradering, 8GB blev 32GB och den mekaniska hårddisken byts mot Samsung SSD på 1000GB, han blev mycket nöjd!

Återkommande kund beställer Ubiquiti-system för sitt hemnätverk, vi kommer att installera två accesspunkter, ny Edgerouter X, vi drar lan-kabel i befintliga vp-rör som tidigare användes för hemtelefoni.

Ny företagskund i Gävle lämnar in Lenovo laptop ca 5år, superslö, vi byter hårddisken till SSD.

Ny kund lämnar in Iphone X för byte av display, han väljer AAA-kvalitet.

Ny kund lämnar in ASUS ROG spellaptop, det hade hamnat vätska i tangentbordet så den funkade inte. Vi byter "upper case", då funkar datorn.

Michaela från Bomhus lämnar in Iphone 8 plus för byte av display till ny originaldisplay.

Återkommande kund lämnar in speldator som vi byggde 2017 för uppgradering, dubbel minne till 16GB samt SSD på 250GB. Samtidigt lagade hon en Iphone 6S i display.

Ny kund Edward lämnade över dagen in Iphone 8 för byte av display och batteri.

"Alinder" lämnar in sin Iphone 6 för andra gången, display och batteri byts.

Ny kund Joakim lämnade in Iphone 7 för byte av display, han valde AAA-kvalitet.

Oktober 2019

Lennart kom in med Iphone 8 plus svart, vi lagar rutan.

Ny kund lämnar in Iphone 6 för display- och batteribyte.

Ny kund från Lofsdalen kommer in med 1år gammal HP Omen bärbar speldator, vi trodde först disken rasat men den funkade bra, när vi skulle ominstallera datorn så fryser den, vi får skicka den på garantiservice till norge (!). Samtidigt så beställer han av oss en riktig dator, Dell Latitude 5500 med 16GB minne och 512GB lagring.

Emil byter display på sin Iphone 7 hos oss, AAA-display och batteri.

Ny kund från Älvkarleby lämnar in Iphone 7, byte av display till AAA samt batteribyte.

Helena som varit till oss förut en gång lämnar in Iphone 6 för display- och batteribyte.

Iphone 6S lagas i displayen och får nytt batteri, sen en til 6S får nytt batteri, samma kund.

Ullas maskin av märket Acer hade tagit sitt sista andetag, hon köper en ny Dell Vostro av oss som vi installerar och uppdaterar, vi lägger även in Panda, Office och Acrobat DC.

Johanna från Bollnäs var i stan och hade en Iphone 7 som åkt i backen och skärmen flimrade, vi byter till ny originalskärm samt Copter Exoglass skydd.

Elektriker Tony hade tappat sin S8 och touchen slutade funka helt, tur att jag hade en ruta i lager så jag kunde fixa den på en timme.

Ny kund boende i Lofsdalen kommer in med en dator, hans dotter skulle mot Gävlehållet, HP  med ett krångligt fel, windows10 startade inte, den gick inte att återställa för vi fick felmeddelande, men det var inget fel på hårddisken. Vi fick skaffa en M.2-NVME läsare och läsa ut det viktiga innehållet innan formatering.

Ny kund från Bollnäs lämnade in en Imac från 2012 så var grymt slö, vi skruvar i en 2000GB SSD och 16GB extraminne som blev totalt 24GB och kunden blev strålande glad när hennes maskin gick att använda igen, främst till videoredigering och adobe-programmen.

Gill, återkommande kund med HP laptop från 2012 uppgraderar vi med SSD på 250GB, vi klonade innehållet så allt var exakt som hon var van med, dock mycket snabbare!

Ny kund lämnar in pc från komplett.se, nåt trassel med fläktarna, vi fixar det samt allmän uppdatering av mjukvaran, även bios.

Iphone 6S lagas i display, sen byter vi batteriet som visade 90% batterihälsa men var ändå märkbart dåligt.

Företagskund inom redovisning lämnar in sin Dell Optiplex för att SSDn var full, vi byter mot en dubbelt så stor på 250GB, vi klonar innehållet så allt ser ut som de var vana med.

Återkommande kund beställer Dell Vostro 3584 för 5500kr.

Återkommande kund Agneta beställer Dell Latitude bärbar dator för leverans om två veckor cirka.

Ny kund på Ängsullsvägen i Sätra beställer internet på riktigt, två accesspunkter, PoE-router samt dra fast lina till ett sovrum.

Återkommande kund köper BenQ Zowieskärm på 27".

Ny kund lämnade in ASUS ROG laptop bara 6 månader gammal, vi uppgraderar SSD till 1000GB från 250GB samt minnet från 16- till 32GB.

Birgitta lämnar in Iphone 8 plus och Iphone 7, vi installerar originaldisplay på 8an och AAA på 7an.

Återkommande kund kommer in med rätt gammal Acer Predator från ca 2013, trasigt moderkort gör att vi beställer ny arkitektur, Core i7 9700K, 16GB minne och 500GB SSD.

Ny kund förlänger livet på sin Macbook Pro 2012 genom byte av hårddisk till SSD från Samsung på 250GB.

Vi hjälper återkommande kund med apple-id strul, vi måste styra om så hennes gamla apple id byts mot ett nytt. Hennes gmail-baserade hänvisade till nummer som inte längre är i bruk samt en återställningsmail som inte längre finns, då blir det svårt!

Ny kund på Norrlandet norr om Gävle hade nyss fått Gavlenet fiber installerat i huset, vi åker dit och installerar router och två accesspunkter från Ubiquiti.

Felsökning hos kund i Oppala som har köpt router och accesspunkt från oss, någon hade kopplat fel och stoppat in samma sladd i en switch, då blev det tvärstopp i nätverket.

Mikaela, med ett år kvar på studierna hade en Macbook Pro 2012 som säckat, mekaniskt fel på hårddisken, men vi byter mot en 250GB SSD så kan hon plugga vidare.

Huawei Y6 2019 lämnas in för byte av display, bakstycke, sen sätter vi på tempered glass och ett kantskydd.

Augusti - September 2019

Försäkringsärende för ny kund, Huawei P30 PRO lagas i display och bakstycke.

Återkommande kund lämnar in en gammal HP Touchsmart 300 från 2012, vi byter hårddisk till 500GB SSD från Crucial och den gamla enormt slöa datorn vädrar morgonluft igen!

Ny kund lämnar in stationär dator för uppgradering, minnet från 8GB till 12GB, grafikkortet från Radeon 5450 till Nvidia GTX1650.

Återkommande Annelie beställer ny dator, Dell Latitude 3500 som ersätter hennes urgamla Fujitsu-Siemens som jag uppgraderade med Windows 7 2014...

Återkommande kund Anna beställer ny stationär dator, som ersätter hennes urgamla dator från HP, vi bygger den, Pentium G5400 processor, 8GB minne och 120GB SSD samt ny äkta Windows 10.

Iphone 7 Plus lagas med AAA-display för 700kr, återkommande kund.

Ny kund lämnar in Imac 2011 med blinkande frågetecken efter lite felmanövrar, vi installerar om operativsystemet MacOS.

Dåligt ljud i örat när du pratar i din Iphone? Rengörning av "grillen" hjälper och vi är experter på det!

Ny kund Sten lämnar sin uträknade mac till Gävles bästa macverkstad! Macbook Pro 2010, vi byter hårddisken mot Crucial SSD på 500GB samt installerar om MacOS High Sierra, gamla disken räddar vi data ifrån.

Ny kund Lillemor hade krashat sin Iphone 8, vi lagar displayen.

VPN-strul fixar vi till återkommande kund, de hade en ny Dell Precision som inte ville koppla upp sig via VPN, vi ordnar det med extern konsult blandat med eget arbete.

Lennart 88 som bor på ett äldreboende hade lite frågor om sin dator och skrivare, vi åker dit och gör installation, och lättare felsökning.

Ny kund Sultan lämnar in sonens Huawei Mate 20 Lite för displaybyte.

HP Elitebook G2 820 som var låst till domän och Windows 7 fixar vi till företagskund genom formatering och installation av Windows 10 Pro.

Ny kund lämnar in stationär speldator, visar ingen bild, med nytt grafikkort fungerar den.

Iphone 8 lagas i displayen, återkommande kund.

Macbook 2016 har fel på tangentbordet, vi skickar den till appleverkstaden för åtgärd.

Ny kund lämnade in HP bärbar speldator med trasigt dc-in jack (ladduttag), vi byter det!

Ny kund hade en Macbook Air med blinkande frågetecken, vi åtgärdade mjukvarufelet så den började funka igen.

Återkommande kund som vi byggde dator åt 2015 ville uppgradera den nu, vi byter grafikkort till GTX1060, dubblar minnet till 16GB och installerar en SSD på 500GB. Han beställde samtidigt en kvalitets-laptop, Dell Latitude 5500 för 9750kr inkl. moms.

Ny kund från Hållnäs hade mjukvaruproblem med sin 17" Dell Inspiron ca 4år, vi åtgärdar det, trots att datorn inte visade på några hårdvarufel valde hon på vår inrådan att byta hårddisken till SSD, vi installerar en 250GB Samsung EVO 860.

Vi byter batteri på två Samsung, en S8 och en S8+, plussen fick även ny laddkontakt då den bara funkade att ladda med trådlös laddare, efteråt funkar laddningen. Storviksfolk.

Ny kund lämnar in 9 år gammal Fujitsu laptop, den konstaterdes trasig då den slog av sig, hon beställer ny dator av oss med kvalitet. Dell Latitude 5590 med i5-processor, 8gb minne och 256gb lagring, samt officepaketet home&student 2019. Vi överför bilder och dokument från den gamla datorn.

TUNG speldator beställs, Core i9 9900K, 32GB minne, RTX2080TI, 1TB SSD samt 240hz skärm från BenQ Zowie. Fractal Design Meshify chassi.

Återkommande kund från Hedesunda beställer laptop, det blir en Dell Latitude 3500 med i3-processor.

Ny företagskund med bas i Furuvik lämnar in sin HP Spectre X360 för skärmbyte, vi byter skärmmodulen med 4K och touch då den flimrade ibland på ett konstigt sätt.

Ny kund på Utmarksvägen kom förbi och undrade om jag hade en dator till salu snabbt, japp sa jag och lämnade ut en Dell Optiplex micro, vi stoppade i mer minne på en gång, från 4GB till 12GB.

Ny företagskund lämnar in Macbook Pro Retina 2012 för byte av batteri, jag slet en eftermiddag för att få loss batteriet... suck vilken dålig konstruktion...

Vecka 32-33 uppdaterar vi inte så mycket här.

Återkommande kund lämnade in Iphone XR för byte av display.

Mycket mobilservice just nu, vi hinner inte skriva alla men det är Samsung och Iphone som ska lagas i rutan oftast och många batteribyten på Iphone.

Ny företagskund kommer in med Macbook Pro 2011 11" där batteriet svällt så tangentbordet buktade, vi byter batteriet.

Kund som köpte Dell Latitude av oss 2015 vill byta hårddisk då den mekaniska börjar ge upp, vi skruvar i en Crucial 500GB SSD så får datorn nytt liv.

Samsung Tab får nytt liv genom att byta batteri och laddkontakt, ny kund.

Juni och Juli 2019

Nätverk i företagshotell ska vi göra, installation av Ubiquiti 48-portars switch som ska gå till 14 rum, wifi genom accesspunkt AP PRO, samt övervakning och uppdatering via internet, beställare var ett fastighetsföretag i Gävle.

"E4-kunden" Krister från Piteå har en Samsung S8 med trasig skärm där vissa delar av touchen slutat funka, vi byter den åt honom! Samtidigt i sällskapet var det en Anette som ville ha nytt batteri och skärm på sin 6S så det fixade vi också.

Kersti från Ockelbo köper officepaketet, vi installerar det på hennes Imac.

Huawei P20 Lite lämnas in för byte av display, den var rosa den rackarn.

Huawei P Smart 2019 lämnas in för displaybyte, den var bara några dagar gammal när olyckan var framme.

Ny kund ville ha hjälp med deras Ipad, dom hade glömt lösenkoden helt, vi hjälper dem med återställning och återläsning av backup.

Ny kund från Skutskär lämnar in Imac 2012, den har strulat ett tag, och varit väldigt seg, trots att hårdvarutestet inte visar några fel så byter vi hårddisk till SSD på 500GB, då börjar datorn fungera optimalt.

Återkommande kund hade få fiber via ip-only i sommarhuset på Öland, vi konfigurerar en Edgerouter X samt accesspunkt från Ubiquiti, vi har möjlighet att uppdatera utrustningen via internet, allt för stabil drift.

Ny kund Tommy lämnar in två telefoner, en Iphone 6S för byte av batteri, han hade köpt det själv på annat ställe men vi monterar. Sen en Iphone 7 Plus där vi byter display, batteri (då hälsan var 79%), sen sätter vi på ett Copter Exoglass glasskydd.

Vi byter laddkontakt på en Iphone 6, ny kund som hade problem med ljudet på telefonen.

Återkommande kund Stefan lämnar in Iphone 6S för byte av display.

Återkommande kund ska flytta till Hudiksvall på gamla dar, han vill ha hjälp med internet, vi kommer att sätta upp TP-link 4G-router (tills fibern kommer), två Ubiquiti acesspunkter där ena sitter i ett attefallshus och den andra i boningshuset.samt övervakningstjänst så allt fungerar som det ska nu och framöver.

Ny kund lämnar sin Iphone 7 för batteribyte medan han gör annat ett tag.

Återkommande kund lämnade in Iphone X för displaybyte.

Ny kund Lotta lämnar in Iphone 7, en timme senare var displaybytet gjort.

Krille som är sommarledig ramlar in med tre telefoner, Iphone 7 2st och Iphone 8, jag byter display på alla tre denna fredag.

Ny kund från "Hä-sunda" lämnar in illa tilltygad Iphone 6 plus, vi byter display, batteri och hemknapp så är den som ny!

Ny kund lämnar in gammal HP stationär för dataräddning före skroten.

Ny kund lämnade in Huawei Honor 8 för byte av display/batteri.

Iphone 8 lagas i skärmen, både glas och LCD trasigt så den var helt ostyrbar.

Lenovo Ideapad lämnar in för byte av skärmpanel. Vi hittar den inte i Sverige så vi beställer den via ebay.

Kund som vi byggde speldator åt 2016 behövde uppgradera sin dator, vi hänger i 8GB extraminne, GTX1060 grafikkort och en SSD på 500GB.

Ny kund företag lämnar in dator byggd för länge sen av Alina Tricom, den startade inte, vi byter nätdelen så var den igång igen, den har Windows XP men kunden var nöjd då han har ett gammalt bokföringsprogram på XP.

Ny kund lämnar in Iphone 7, vi byter till ny display i AAA-kvalitet för 700kr.

Imac 2011 lämnas in för byte av hårddisk, vi installerar 1000GB Crucial MX500, samt thermal sensor och den funkar kanon efteråt.

Ny kund från Ockla...Ockelbo lämnar in Iphone 5S för batteribyte.

Maj 2019

Ny kund från Alfta vill byta display på sin Huawei Mate 20 Lite.

Vi åker till ett litet hotell där vi installerat Zyxel accesspunkter för några år sen, de bygger ut och behövde en till, sen styr vi upp systemet och uppdaterar det via Zyxels Nebulaplattform.

Samsung Note 9 lämnas in för byte av displaymodul. De hämtar ett par timmar senare.

Iphone X lagas i displayen, men vi skickar den till appleverkstaden för detta.

Björn kommer in med Iphone 7 vit, vi byter display och batteri.

Kund som vi tidigare bytte batteri på en Iphone åt kommer in med sin bärbara Lenovo-dator, den var återställd med Windows 7 men visade tecken på väldigt dålig prestanda. Vi byter hårddisken mot en Crucial SSD på 250GB.

Stationär PC med klassiska HAF-chassit från Cooler Master lämnas in, där var faktiskt SSDn trasig (märke Sandisk), vi byter den mot en ny SSD på 250GB från Crucial.

HP Zbook 15 har för lite lagringsutrymme, vi kommer att uppgradera SSDn till en 1000GB Samsung EVO, återkommande företagskund.

Erik, ny kund, hade klämt sin skärm på Lenovo laptop, vi byter displaypanelen.

Johanna kommer in med två Iphones, laga display på en 7a och en 6s, Adam fixar.

Ny kund Mark och Julia sysslar med tung grafik, jag åker dit och bygger ihop deras nya dator, de valde att köpa komponenter själva, det blev Ryzen 7, 32GB minne, GTX1060 och 500GB SSD. De behövde en ny eftersom deras Dell arbetsstation inte gick att uppgradera på grund av icke-standard strömanslutning.

"Davva", företagskund kommer in med en Compaq Elite 8300, vi installerar en SSD på 250GB, installerar om Windows 10 Pro, han beställer även två nya Dellskärmar så vi tar hem.

Ny kund Jarmo hade en HP som säckat, rätt ny maskin men det var fel på M.2-disken, vi beställer en ny 500GB av märket Crucial.

Återkommande kund lämnar in Huawei Ascend Mate 7 för byte av display/batteri.

Vi uppgraderar en HP med Windows 8.1 med ny hårddisk, 250GB SSD samt att få bort gamla Windows till förmån för senaste Windows 10.

Vi kommer att laga Samsung NOTE 9, display och bakstycke, återkommande företag.

Företag inom video ville ha hjälp på plats, vi åker till och träffar på en Lenovo Carbon X1 som inte ville funka med en skrivare, vi uppdaterar fast programvara på dockningsstation och dator, sen rullade den igång.

Ny kund kommer in med sin Iphone 6S och Macbook Air, en hoper problem med mjukvaran på de två, vi fixar det, tar backup och styr upp systemet runt icloud.

Janne brukar köpa en grym speldator vart fjärde år, nu var det dags. PHS Gamer THREE beställs!

Ny kund i Valbo kommer in med en maskin byggd av Alina Tricom för ca 10 år sen, en rejäl åskknall hade pajat moderkortet på datorn. Vi kommer att byta det mot ASUS moderkort, Core i5 6-kärnig och 16GB minne.

Tage har flyttat och hade inte plats för sin stationära dator längre, han köper en ASUS Vivobook av oss som vi installerar och uppdaterar, sen överför vi data från hans gamla. Han beställer även en skrivare av oss, märke Brother.

Ny kund lämnar in Macbook Pro 2012 med hårddiskproblem, vi märker ett hårddiskkabeln har ett intermittent fel och byter den tillsammans med den gamla hårddisken, 500GB SSD från Crucial är kundens val.

Återkommande företagskund kommer att uppgradera sin Imac 2013 hos oss, vi kommer att installera 1000GB SSD från Crucial.

Ny kund lämnar in Sony Vaio med hårddiskproblem, vi byter till 250GB SSD.

Ny kund lämnar in Microsoft Surface med mjukvaruproblem, windows 8.1 startade inte, formaterar hårddisken och installerar senaste Windows 10. De lämnade även in en Iphone 5S vars batteri börjat svälla så displayen var skadad, vi byter batteri och display.

Ny kund lämnar in Iphone 8+ för byte av display, den var även illa skadad på baksidan men vi kan inte göra nåt åt det.

Ny kund från Gällivare skickar sin Iphone 7 till oss för byte av display och batteri.

Ny företagskund lämnar in Iphone X för byte av display utan förlorad data.

Företag på Rälsgatan lämnar in Lenovodator för byte av hårddisk, Iphone 7 för byte av display och Macbook air för byte av batteri.

Ny kund lämnar in Dell Inspiron, sån där "allt i ett"-dator ungefär som Imac, vi körde diagnostik på den som visade att hårddisken var trasig, vi byter den mot en SSD på 500GB.

Iphone 6 lagas i display, vi byter även batteri och sätter på ett tempered glass.

Samsung S6 Blå kommer vi att byta display och batteri på. Ny kund.

Säkerhetsfirman lämnar in en HP Elitedesk, nåt uppsalagäng (inte från gottsunda dock) hade installerat Windows 7 Pro utan att ha en licensnyckel, datorn levererades med Windows 8 från början, så vi installerar Windows 10 Pro på ny SSD istället, då funkar licensen.

Vi har fått uppdrag av ny kund att laga displayen på en Oneplus 6T i slutet på veckan efter 1 maj.

Ny kund kommer att lämna in Iphone X för byte av displaymodul.

April 2019

Ny kund Karin lämnar in Acer som blåskärmar vid uppstart, vi byter hårddisk till Crucial MX500 på 500GB samt återläsning av filer från gamla.

Elföretag med storlek lämnar in Lenovo Thinkpad som fått vätska på sig, tyvärr gick inte data att rädda då M.2-disken var trasig.

Ny kund Britt lämnar in äldre ASUS med mjukvaruproblem, vi byter hårddisk till Crucial MX500.

Ny kund lämnar in Iphone 7 plus för byte av display och batteri, han väljer vår kostnadseffektiva AAA-display.

Återkommande företag lämnar in Mate 20 Lite från Huawei, byte av display och bakstycke.

Iphone 6S+ lagas i displayen, han väljer AAA-displayen.

Ny kund Johnson satt i Harkskär med sin trasiga skärm på Iphone 6, de undrade om det gick att få den lagad före påsk, jo jag hade inte så mycket för mig så dom brassade hit och jag fixade medan dom väntade.

Toffe från Skutskär lämnar in ASUS laptop med för liten hårddisk, vi stoppar i en till 120GB som kompletterade den lilla 32GB:arn.

Ny kund Stefan lämnar in stationär dator med problem, det stod "CPU fan error" vid uppstart, vi byter kylare på den, sen hade den oklar licens av Windows, han köper Windows 10 retail edition av oss och vi installerar.

Ny kund Holmström lämnar in Iphone 8, vi lagar rutan, tror det var dottern som jonglerat med den.

Klara lämnar in Iphone 6, vi lagar rutan och byter batteriet, hon förklarade att hon inte ville gå till någon "på-hörnet-butik" i stan utan vände sig till oss för riktig kvalitet och garanti, det värmer!

Ny kund Kerstin hade trasslat till det i apple-id-träsket, vi får styra upp kontot som hon och guben haft tillsammans tidigare, vi byter också batteriet på hennes lur som var nere på 83% batterihälsa.

Ny kund lämnar in 2 veckor gammal Huawei P Smart för displaybyte.

Displaybyte utförs på Iphone 6 Plus, återkommande kund fast ny telefon.

Återkommande kund fast i nytt bolag lämnar in Iphone 7 för byte av ruta och batteriet.

Lennart från Motala lämnar in sin Packard Bell med mjukvarustrul, vi klonar över hårddisken till ny SSD på 120GB samt gör alla uppdateringar som behövs.

Rune ramlar in, displayen buktar på hans 5S, batteriet sväller! Vi byter direkt!

Nasrin, ny kund väntar medan vi klistrar i ett nytt batteri i hennes Iphone 6S PLUS.

Brother MFC-L2710DW skrivare köps av nyinflyttad kund från Hedesunda som bott sex år i Australien, familjen beställer samtidigt en Dell Latitude med i5-processor, 256GB SSD och 8GB minne.

Ny kund Henrik från "Viken" lämnar in Iphone 5S som inte laddar, vi byter laddkontakten.

Ny kund lämnade in Macbook Pro 2015 för ominstallation av operativsystem.

Ny kund lämnar in Iphone 6, byte av display och batteri.

Fyra Iphones lagades idag, displayer och batterier.

Ny kund ramlar förbi med en Acer laptop med missljud i fläkten, vi skruvar upp den och rättar till en plåt som hamnat på sniskan.

Lenovo Yoga 3 Pro lämnas in, trasig i laddningen, vi byter laddkontakt och laddare. Ny kund för övrigt.

Återkommande kund i en förening beställer ASUS Vivobook laptop med i3-processor, vi kommer att ominstallera Windows på den före leverans.

Ny företagskund i Valbo vill ha en lan-uttag installerat i fastigheten, samt två accesspunkter, vi fixar även en ny dator, stationär Dell Optiplex MFF som ersätter en åldrig emachines laptop.

Ny kund lämnar in Samsung S8 för displaybyte.

Många iphones lagas denna tisdag, listar inte alla.

Samsung A6 Plus lagas i displayen, återkommande kund.

Mars 2019

Ny kund på Sjåaregatan behöver hjälp med internet, vi installerar Poe-Router från Ubiquti samt två accesspunkter och switch.

Ny kund med nybyggt hus i Bomhus väljer oss som leverantör av bredbandsutrustning, en accesspunkt, Edgerouter X router från Ubiquiti.

Ny kund Rasmus beställer speldator, han hade sparat 12 lax själv, mamma tyckte han varit duktig och kastade upp en till tusing som blev budget, vi körde på Nzxt H500 chassi, 16GB minne, GTX1660TI grafikkort, Core i3 8300, nätdel från Seasonic samt äkta Windows 10.

Ny kund Robert lämnar in sonens Iphone 7 för byte av display, de valde den billigare copy-displayen för 700kr totalt.

Ny kund lämnar in Iphone 6S som han skulle ge till sin farsa, fast först behöver den nytt batteri och ny laddkontakt, vi fixar det.

Hushåll på Västerbågen i Olsbacka beställer riktigt wifi, vi kommer att åka dit och installera två accesspunkter, samt 8-portars poe-switch.

Vi lager Samsung S8 denna fredag, återkommande volymkund.

Ny kund lämnar in Samsung Note 9 för byte av displayenhet.

Ny kund, försäkringsärende lämnar in Samsung S9+ för byte av display, bakre kamera och bakstycke.

Ny företagskund lämnar in ett antal Iphones, vi åtgärdar displayer och batterier.

Återkommande kund beställer ny dator Dell Optiplex 3060 SFF i5-8500 8GB 256GB SSD.

Återkommande kund beställer ASUS ROG bärbar speldator med I5-processor på GTX1050 grafikkort, vi kommer att uppgradera RAM från 8GB till 16GB innan leverans då det ska spelas Fortnite.

Företagskund i Alfta skickar in Iphone 6 för byte av display, batteri och kamera.

Iphone 8+ lagas i displayen, ny kund.

Ny kund från Söderfors lämnar in Samsung Note9 för byte av displaymodul, han åkte runt till ett par köplador medans.

Två nya kunder denna onsdag, Iphone 7 svart båda, displaybyte på ena och display/batteri på den andra.

Nöjd återkommande kund beställer sin andra Delldator, en stationär SFF med i5-processor, 8GB minne och 256GB SSD.

Conny, återkommande nöjd kund ville att vi skulle installera en ny Brother laserskrivare på plats, det gör vi. Skrivaren beställdes via vår distributör Exertis.

Ny kund lämnar in en äggformad dator från Acer, hårdvarufel gör att hårddisken inte hittas. Han beställer av oss en ny Dell Optiplex MFF som är liten som en bok.

Ny kund lämnar in Samsung S8 för byte av displaymodul.

Ny kund lämnar in Iphone 8 och Iphone 7 plus, byte av display stod på agendan.

Iphone 6 lagas i display, vi byter även batteriet, återkommande kund.

Lenovo som vi sålde 2016 behövde mer minne, vi maxar från 4 till 8GB.

Ny kund lämnar in Acer tunn rackade med passiv kylning, vi uppdaterade bios och sopade datorn ren från allt, dvs. installerade om datorn med senaste Windows för att få fart på den.

Ny kund lämnade in dotterns Macbook Pro 2012, vi byter till SSD500GB och installerar om MacOS Mojave.

Ny företagskund inom "body worship" lämnar in Samsung S8 för byte av display.

Iphone 7 lagas i rutan, ny kund som kom på tips av annan nöjd kund.

Samsung S8+ Rosa fixas i displayen, ny kund.

Simon, ny kund lämnar in Samsung S8+, vi byter display, bakstycke, han köper även en USB-C kabel original Samsung.

Vi fixar Annas äldre laptop, byter hårddisk till Crucial SSD på 120GB, Anna var ny kund.

Brother HL-L2375DW levereras till återkommande kund med lågt kundnummer.

Januari-Februari 2019

På fredag kommer ny kund in från Bollnäs, i skuffen har han en Imac 2013, vi ska byta hårddisken mot Samsung SSD på 1TB, samt uppgradera minnet från 8 till 16GB.

Återkommande Helena med dotterns 7+, vi fixar ny display samt tempered glass glasskydd.

Robin, ny kund lämnar in Iphone 7, vi byter displaymodul och laddkontakt.

Tre surfplattor lämnas in, alla Samsung, två var det display och, och den tredje laddkontakt där usb-c kontakten hade brutits sönder.

Jennys lur, Samsung S8+ som vi lagade förut hade varit och hälsat på i vätska, skeptiskt att få igång den! Men vi bytte batteri och laddkontakt så sparkade den igång!

Ny kund lämnar in Iphone 6 för byte av displaymodul.

Ny kund Lena lämnar in HP från 2013, flera skräpprogram, Windows 8, vi tar backup och formaterar hårddisken och installerar Windows 10.

Kurt handlar nytt! Gammal HP Probook från typ 2009 byts ut med en ASUS Vivobook med fullhd-skärm, i3, 8GB minne och 256GB SSD.

Samsung laptop uppgraderas med SSD 240GB, sen nytt officepaket 2019 samt ESET NOD32 på 3årslicens.

Ny kund lämnar in ASUS ROG laptop från 2014, byte av hårddisk till 500GB SSD.

Ny kund lämnar in Macbook Pro Late 2011 för byte av hårddisk, 1TB SSD från Crucial installerades.

Återkommande kund köper BenQ projektor, HDMI-kabel.

Återkommande kund lämnar in Iphone 7 plus för displaybyte.

Honor 8 svart, displaybyte, ny kund.

Idag styrde vi upp Internet hos familj i Hemlingby, flera fel fanns i deras setup, felkontakterad kabel, dåligt fungerande router, dubbla routers som krockade, men vi fick allt att fungera.

Ny företagskund lämnar in tre Iphones, 8/7/6, vi byter display på allihop.

Ny kund lämnar in stationär dator med trasigt HDMI-uttag, vi byter grafikkort till GT710 från MSI.

ASUS vit 14" dator lämnas in för byte av display.

Iphone 6S lagas till ny kund som skulle ge den till sin mamma (ja jag vet intresseklubben antecknar)...

Iphone 6S vit lagas i displayen idag, även batteribyte.

Samsung Xcover 4 ska lagas i displayen till ny kund.

Företag lämnar in ASUS Rog, vi byter skärmpanel och skärmkabel då skärmen börjat visa röd färg.

Ny kund i Hagaström väljer att maximera sitt bredband som är Gavlenet fiber, vi installerar accesspunkter och switch för att sätta fart på nätet.

Batteribyte utförs på tre Iphones idag, 3st 6S till olika kunder.

Återkommande kund beställer fyra datorer varav två rätt brutala. Stationär med chassit NZXT H700 "Nuka Cola", RTX2080TI-grafikkort, 32GB minne, 9900X Core i9 samt 1TB SSD från Samsung. Den andra var en MSI Titan spellaptop, sen två mer ordinära ASUS med i3-processor och fullHD skärm.

Återkommande kund beställer tung videoredigeringsmaskin, chassit R6 fylls med tiokärnig Core i9, 64GB minne, 512GB SSD samt 6TB HDD, grafikkort RTX2060.

Återkommande företagare inom byggentreprenad i Årsunda lämnar in Samsung S9 för byte av display och bakstycke.

Ny kund lämnar in stationär dator byggd av hardsoft (som inte finns kvar). Vi byter moderkort, installerar Core i3 och 8GB minne då den höll på och frös med jämna mellanrum.

Torsdagen var full med mobilservice, vi lagade fem iphones, displayer/batterier och två Samsung S8+.

Vi byter hårddisk på Imac 2012 som vi sålde till företag i Sandviken just 2012. Hårddisken hade rasat fatalt och visat tecken på det under lång tid. Samtidigt bytte vi batteri på de två anställdas Iphone 6S som visade ålderstecken och det stod "service" på batteriet.

Vi fixar en Macbook Air från sent 2010, backup av filer, installation av nyaste MacOS för den modellen, sen installerade vi ny licens på Microsoft Office 365 Home.

Ny kund boende på norrlandet lämnade in Macbook air för byte av batteri, innan det bar iväg mot Singepore med flyg och en båtresa efter det, 5 veckor skulle dom vara borta.

Svårt sargad Iphone 7 som levt ett hårt liv med ungdomen i fråga, inget ljud och går inte att prata i, den hade åkt ner i en skurhink med vatten också, tyvärr var det godnatt och sov gott för den enheten.

Vi bygger ännu ett stabilt nätverk till ny kund tillsammans med elfirman, två accesspunkter med ett nätverk, supersnabbt och som gjort för Gavlenet.

Företagskund beställer ny dator, Dell Optiplex med i3-processor, 4GB minne och 256GB SSD, samt Dell 24" skärm och Office 2019 Home.

Ny kund beställer service på två stycken Samsung S8+, byte av displaymoduler på båda och bakstycke på ena.

Vi levererar elektrisk duk, projektor till pensionärsförening i Valbo.

Företagskund lämnar in stationär Dell Vostro, ca 2011, vi byter hårddisk och grafikkort, Toshiba 240GB samt MSI GT710, då funkar den bra igen.

Kund kommer in med Macbook Air, det var inget direkt strul men hon var sugen på en PC med Office 2019 så hon beställer av oss en Asus VivoBook X507UA-EJ239T med i3-processor, 8GB minne och 256GB SSD, vi kommer att installera Office 2019 på den före utleverans.

Kund i huset beställer HL-L3270CDW skrivare från Brother, hon hade tappat (!) skrivaren vid en flytt, lexmarken klarade inte den smällen.

Ny kund kommer in med Iphone 6S för byte av batteri, vi byter även hemknappen som inte fungerar efter vätskeskada.

Ny kund lämnar in Samsung S9+ med märkligt fel, stumma volymknappar, vi måste byta displaymodulen vilket hon accepterar.

Huawei P20 Pro lämnas in för displaybyte, efter tapp så slocknade displayen helt.

Ny kund väljer oss för att få ett välfungerande bredband, nybyggd villa i Hille. Vi gör iordning router, en accesspunkt och en switch som de kommer att installera själv med instruktion, vi såg till att allt har senaste programvaran installerad (firmware).

Batteribyte utförs på Iphone 6S+, sen återställer vi en strulande 7+ också till samma kund.

Ny företagskund inom elprojektering lämnar in Asus som stundom hade startproblem, vi misstänker hårddisk som håller på att gå sönder, vi installerar en 500GB Crucial SSD.

Display byts till Peter som var min tillfälliga arbetsgivare vintern 1990 (extrajobb), mobben var en Samsung A3 2016.

Ny kund lämnar in Asus med engelsk Windows 7, han fattade inte engelska då han uppnått en viss ålder så vi micklar i en 120GB SSD av märket Crucial och installerar svensk Windows 10, när jag skulle öppna den var luckan "klistrig", visade sig att den fått cola på sig, men han hade fått datorn av nån tjomme, den funkade ju ändå.

Ny kund från Furuvik hade fått Gavlenet fiber, vi kommer att hjälpa till med nätverket till en sjöbod, samt accesspunkter i boarean.

Återkommande företag lämnar in helt trasig Iphone 7, den var klämd i lastbilsdörren! Men vi fixade den!

Ny kund kommer in med dator köpt på nån "nät-lada", han hade köpt mer internminne men fick inte plats på grund av vattenkylningen, vi hjälper honom med flytt av radiatorpaketet.

Touchpad lagas genom byte, ny kund från Älvkarleby, datorn var en asus som hade blivit utsatt för lite öl.

Återkommande kund från Ockelbo behövde hjälp med dataräddning från en 8-bay Synology NAS som de glömt lösenordet på, vi fixar det.

Anders lämnar in Iphone 7, med liten men irriterande displayskada, vi fixar det.

Samsung A5 2016 lagas i displayen, återkommande kund.

Dell Optiplex med 24" Dellskärm i P-serien köps av företag inom bygg.

Anställd på möbelföretag lämnar in Iphone 8+, väldigt trasig båda i fram och bak, vi byter den hos Appleverkstad och sköter logistiken.

Vi får uppdraget att bygga en CAD-dator, sexkärnig I5-processor, 16GB minne, SSD/HDD på 512/1TB, Nvidia Quadro grafikkort samt dvd-brännare och Windows 10 PRO, allt i chassit Fractal Design R5.

Speldator beställs, chassit FSP CMT110A installeras med Core i3-8100, GTX1050ti, 16GB minne och 240/1000GB ssd/hårddisk samt äkta Windows 10.

Ny kund lämnade in en Acer laptop som inte startade, det var nåt problem med en kabel inuti, den visade också problem med hårddisken då den inte gick att uppdatera utan blåskärm, vi installerar en ny SSD på 120GB samt fixar kabeln.

HP Workstation som används som CAD-station lämnas in av företag i Hedesunda, Nvidia Quadro-grafikkortet hade pajat, vi kommer att installera ett nytt Quadro P400 vilket blir ett lyft för den 6-år gamla maskinen.

Ny kund från Skutskär lämnar in stationär Lenovo, hennes sambo hade gått bort för en tid sedan och nu ville hon städa datorn och ta backup, vi installerar en ny SSD samt ESET NOD32 virusskydd i 2 år.

Återkommande kund köper ASUS Vivobook med i3-processor, 256GB SSD och 8GB RAM, vi installerar och gör klart och lämnar ut.

Ny kund köper ASUS Vivobook med N-processor, 8GB RAM och 128GB SSD, vi installerar den och gör klart och lämnar ut.

Vi har fått uppdrag att förbättra internet på adress i Hemlingby, Gavlenet fiber funkar bra in i huset, men trådlösa extenders gör att kunden tappar 90% av bandbredden, nu ska vi styra upp detta med riktig switch och två accesspunkter.

Ny kund väljer oss för byte av display på sin Samsung S8.

Företag inom bygg beställer ny dator som ersätter en buggig Lenovo från MM. Dell MFF med tillhörande skärm beställs.

Företag 2 inom bygg beställer ny dator, Dell MFF med i3-processor samt skärm och skrivare från Brother.

Ny kund lämnar in Iphone 6S, batterihälsan var 50% och telefonen funkade inte ens utan power bank, skärmen sprucken, vi fixar båda så blev den jättefin igen.

Iphone 7 lagas i rutan, återkommande kund.

Massor med datorer har vi lagat nu, har tyvärr inte möjlighet att utveckla detta här, men det är mycket hårddiskuppgraderingar.


Historik 2018

X