historikHistorik 2020

Augusti 2020

Branschkollega från Sandviken lämnar in sin kunds Imac 21,5" för att sätta i ny SSD-disk, han hade ingen erfarenhet att öppna de limmade macarna.

Ny kund Hofors lämnar in Imac 27" för åtgärd av en rad mjukvaruproblem, vi kommer överens om att hårddiskbyte till SSD är det bästa för den sex år gamla datorn. 500GB Samsung EVO installeras.

Ny kund lämnar in Huawei P30 Pro för displaybyte.

Ny kund med äldre ASUS med Windows 7 lämnar in datorn för hårddiskbyte, vi klonar innehållet på gamla disken.

Juli 2020

Högt tryck på mobilservice, men vi hinner med alla även om det tar lite längre tid!

Återkommande kund i Hållnäs beställer dator, ASUS Vivobook med Office och Eset virusskydd.

Återkommande kund med elfirma lämnar in stationär Acer Predator, vi uppgraderar hårddisken med 1000GB SSD.

Juni 2020

Under sommaren uppdaterar vi inte så mycket här...

Midsommarveckan har varit full med jobb, tyvärr var Adam sjuk hela veckan så det har påverkat en del, men det mesta har vi stökat undan. Väl mött nästa vecka.

Återkommande kund lämnar in Acer Aspire stationär från 2012, vi byter disk på den till SSD och installerar om Windows 10 så allt funkar bra igen.

Ny kund Björn hade 62% batterihälsa på sin Iphone 6S, vi fixar den med batteribyte.

Jobb i Lindbacka, vi uppdaterade befintligt Unifi nätverk som inte uppdaterats på flera år.

Jobb i Hille, vi installerar ny router och nya kablar i befintligt nätverk.

Hysteriskt mycket mobiler att laga denna fredag 5/6. Men KUL! Tror vi fixade 12st.

Ny kund kommer in med HP Pavillion från 2014, nätdelen behövde bytas så vi skruvar i det vi har för dagen, ny Fractal Essential 600W.

Ny kund Rolf lämnar in Acer för byte av LCD-panel, klar på två dagar.

Iphone X lagas i skärmen till återkommande företagskund.

Ny kund från Sandviken lämnar in Iphone 8+ för byte av display och batteri.

Macbook Pro 2011 får ny hårddisk, gamla macos 10.6 byts mot nyare.

Vi hjälper ny kund från Stråtjära att installera nytt batteri som han köpt själv till sin LG G6.

Samsung A50, A10 och A40 lagas, alla display, olika kunder.

Vi byter NVME SSD på Macbook Pro Retina från 2013, ny OWC 480GB som ersätter det trasiga hårddiskkortet.

Maj 2020

En mycket stark avslutning på veckan och månaden med mycket jobb! Trots att jag Peter varit däckad hemma så har Adam skött allt exemplariskt!

Ny kund lämnar in Huawei P20 pro som vi lagar displayen på, batteriet byts samtidigt.

Ny kund i Funäsdalen beställer dator via tips från en kund vi har. Dell Optiplex med i3-processor, 24" Dellskärm, Office och Eset, vi direktskickar den via distributören.

Huawei P30 Pro lagas i displayen, ny kund.

Vi byggde dator åt Håkan 2014, nu ville ha uppgradera minnet med 16GB extra och ett nytt grafikkort, vi kommer att installera ett GTX1660 Super från Asus.

Företagskund lämnar in HP Probook som verkar ha gått sönder i moderkortet, hon beställer en ny Dell Latitude 3400 14'' FHD i5-8265U 8GB 256GB av oss. Vi överför data från HPn.

I tuff konkurrens med branschkollega på stan tar vi hem order på speldator och kontorsdator. Speldatorn utrustas med sexkärnig Core i5, 16GB 3000mhz minne, 1000GB SSD samt RTX2060 Super grafikkort. Till det BenQ Zowie XL2731 144hz monitor. Corsair tangentbord/mus samt Qpad headset. Kontorsdatorn är en Dell Optiplex Micro med 8GB minne och 256GB SSD lagring, 27" Dell P2719H är skärmen. Vi kommer att överföra data och hjälpa till så mycket det går för att den för oss nya kunden ska få en så perfekt upplevelse som möjligt av den nya utrustningen.

Ny kund Sören beställer dator, Dell Optiplex med i5-processor, 16GB minne och 256GB lagring, även Dell 27" med QHD-upplösning.

Vi är på ett kul projekt i Villastaden, kund har tre accesspunkter från Ubiquiti men som har väldigt gammal programvara, vi uppdaterar den, sen måste vi dra om kablaget för dom har internet över elnätet och det är rackligt och ostabilt när kraven är stora. Vi kommer att installera lan-kabel i huset för att få bra anslutning till accesspunkterna.

Håkan kommer in med Lenovo laptop, vid försök till boot står det en massa gallimattias, vi byter hårddisk till PNY 120GB SSD, då funkar allt igen.

Iphone 7 fixar vi denna dagen före Kristi himmelsfärdsdagen, ny skärm.

Vi hämtar Imac 27" från 2011 hos ny kund i Strömsbro, felsökning visar på trasigt grafikkort, han beställer en ny Imac och vi kommer att hjälpa till med dataöverföring från den gamla.

Ny kund från Microsoftbygget hade en trasig Iphone 6S, vi fixar den på en timme.

Order på Dell Optiplex Micro med två Dellskärmar landar vi till ny kund.

Vi åker till ny kund i Harkskär, han hade köpt TP-link Deco M9plus som vi installerar i huset för han har ingen aning hur man gör. Lite stökig el/data/tv i huset då det saknas ritning för elfirman gick på "pek". Det gör att, om de ska ha TV via cantab/gavlenet så måste han dra koax från cpe:n till koax-hubben som vi tror finns på vinden.

Ny kund lämnade in Lenovo Thinkpad med smart-fel på hårddisken, vi installerar på kundens begäran 500GB SSD från Crucial.

Display- och batteribyten på ett antal Iphones utförs idag måndag.

Företag lämnar in två Samsung S8, vi byter display och bakstycke.

Janne köpte en laptop av oss 2016, nu hade batteriet svällt och skärmkabeln var glapp, vi beställer grejorna av märket Asus.

Ny kund Ida lämnade in Samsung S8, vi byter display.

Återkommande företagskund hade en Dell Latitude köpt hos oss 2013, den hade åkt i golvet men funkar (kvalitet!) men hårddisken hade gett upp så den byter vi mot SSD. Sen köpte de en ny dator, Dell Latitude med i5-processor, 16GB minne och 512GB lagring.

April 2020

Återkommande företag i inom maskinuthyrning lämnar in Iphone 6S+ för byte av display.

Vi kommer att laga en Oneplus 7T Pro som försäkringsärende.

Jimmy kommer in med sin Macbook Pro 15" som åkt i golvet, trasig hårddisk som följd. Vi byter till ny Samsung EVO på 500GB.

Återkommande kund beställer speldator nummer tre, PHS Gamer Three samt skärm från BenQ Zowie.

Samsung S8+ lagas i displayen till ny kund.

Dell Vostro som vi sålde till kund 2016 hade fått fel på dc-in-jacket, vi byter uttaget och för säkerhets skull ny laddare.

Hamburgerrestaurangsägare lämnar in Iphone X för byte av display.

Ny kund kommer in med Iphone X, trasig fram- och baksida, vi skickar den till Appleverkstaden för utbyte.

Samsung S10+ lagas i displayen till ny företagskund.

Huawei Mate 10 byter vi batteri på, ny kund.

Iphone 7 lämnas in för displaybyte, ny kund.

Två datorer lämnas in, en bärbar mac 2009, den byter vi disk och batteri på. Sen en stationär som ska uppgraderas med nåt bra.

Samsung S9+ lagas i displayen, återkommande kund.

Sista arbetsdagen före påsk hjälpte vi tre nya kunder med Iphone-service. Byte av display på 2st Iphone X och batteri på en 7a.

Ny kund från Glada Hudik lämnar in fyra telefoner, displaybyte på alla och en batteri.

Samsung S9 plus lagas i display och laddkontakt, återkommande kund.

Uppdrag Unifi i Hagaström, vi ska sätta upp två accesspunkter, en switch och router hos återkommande kund.

Uppdrag Unifi på Norr i stort trähus, vi ska sätta upp tre accesspunkter, switch och router som ersätter den ostabila lösningen med wifi-extenders.

Återkommande kund kommer in med asus laptop som stänger av sig, vi märker att en av fyra fästen för processorfläkten är trasig, det i combo med vätskeskada gör att vi skrotar den, han köper ny ASUS laptop av oss.

Mars 2019 Vi uppdaterar inte alla serviceärenden här just nu, men vi har öppet! Ny kund lämnar in HP Elitebook, när hon startar den så står det att hårddisken har ett smart-fel. Vi byter den till Samsung EVO 250GB och installerar om datorns Windows 10 Pro.

Kund som vi byggde dator åt 2013 från Kungsgården kommer in, lite segt, lite startproblem, lite damm... Vi fixar i en ny Samsung EVO 860 250GB SSD och ny Windows Pro på den, gamla mekaniska får tugga på som "slav".

Ny kund Israelsson vill egentligen köpa ny dator då hennes HP stationära som hon först sa var "13år!"... men då den hade Windows8 förinstallerat så var det en omöjlighet, så max 9... men ärliga som vi är så säger vi att den går att uppgradera istället för att slänga och köpa nytt, ny SSD från Crucial fixar biffen, datorn är perfekt fungerande igen, för 25% av kostnaden av en ny dator.

Ny kund kommer in med Acer Aspire Nitro bärbar speldator, kunden trodde det var skärmkabeln som var paj på den blott 2år gamla datorn, men det tror inte vi, snarare mjukvaruproblem.

Ny kund lämnar in Samsung S8, vi ska byta display.

Vi hyrs in som konsult för att fixa en mindre nätverksinstallation som strulat ett tag på en större mataffär i Gävle. Vi uppdaterar allt och ser till att det fungerar som det var tänkt.

Ny kund kommer in med blåskärmande ASUS ROG laptop, vi byter hårddisken så var det problemet löst.

Ny kund Jennifer lämnar in Iphone X som slutat funka i touchen, vi märker en liten vätskeskada i originaldisplayen, vi byter display och då funkar telefonen.

Marita kommer in med Iphone 7 plus, vi byter display till ny AAA.

Ny kund lämnade in Lenovo Thinkpad som ägts av skolungdom, den var knuten till Gävle kommuns domän och vi hjälper kunden att ominstallera Windows 10 Pro för att lämna domänen, sen installerar vi Office home 2019.

Härifrån har textstyckena ballat ur och det orkar jag inte fixa....

Ny företagskund lämnar in Iphone X för byte av display, vi installerar en In-Cell display. Ny företagskund kommer in med Dell Vostro 5000-serien. De hade inte lyckats installera om Windows, hårdvarudiagnostik visade på smart-fel på hårddisken, vi byter till ny 250GB SSD. Ny kund Dimar lämnar in Imac 2009 som stängde av sig, skivverktyg visade på hårddiskproblem, vi byter till 120GB SSD som ersätter dvd-spelaren inuti datorn. Vi byter batteri i en Macbook Pro retina från 2013. Acer Swift 7 lämnas in, den blåskärmar, skumt fel, för när vi formaterat SSDn så ser allt ut att funka, tills omstart då blåskärmade den random, vi ska prova byta SSD-kortet i den för att se om det beror på det. Ny kund lämnar in Huawei P20 Pro för displaybyte. Ny kund kommer att lämna in Huawei P30 Pro för displaybyte. Curt bor i Funäsdalen och köpte en Dell Optiplex av oss 2014, nu byter vi hårddisken i den till SSD, han var på resa mot Gävle och lämnade in maskinen så påpassligt. Fyra telefoner med olika fel lämnas in av företag från Alfta, tre av dem går att rädda medan den andra har logikkortsfel. Ny kund lämnar in Imac late 2009 för uppgradering, vi byter dvd-spelaren mot en SSD på 500GB. Ny kund Anton lämnar in sin Iphone XS för byte av display till AAA-kvalitet. Återkommande Markus lämnar in Iphone 7, vi byter display, batteri. Ingvar kommer, håller i 6a i handen som vi fixar med ny display och batteri. Februari 2020 Inte alla uppdateringar här nu då jag legat sjuk. Ny kund Camilla kommer in till oss och vi byter batteriet på hennes Iphone 6S. Företag inom design i Bollnäs lämnar in Imac 27" för byte av hårddisk till 2TB SSD. Ny kund Iman lämnar in Iphone XR för byte av display. Företag lämnar in Imac 2013 för byte av hårddisk, vi skruvar i en 500GB SSD. Ny privatkund från Söderhamn lämnar in Imac 27" från 2011 för byte av mekanisk hårddisk till 2TB SSD, även temperatursensor från OWC installeras. Företag på Atlasgatan beställer två nya special-pc byggda av oss, en med Ryzen7-processor, 32GB minne, 512GB PRO-SSD samt Quadro grafikkort och den andra en liten med AMD GE-processor, 8GB minne för att köra Linux på. Ny kund lämnar in Iphone X för displaybyte, den var styggt mosad så vi misstänker att face-ID är utslaget men måste kolla mer för att se om det är så, och är det så så byter vi flexkabeln, även om face-ID försvinner så funkar ju luren med lösenkod. Samsung S9 och Iphone 8 lagas i displayen till befintlig kund. Företag från Luleå som är i Gävle och river gamla Gävle Galvan behövde skrivare, så vi levererar en Brother DCP-L3550CDW med kabel och extra toner. Ny kund från Bomhus behövde hjälp med montering, han hade ett gammal chassi och det visade sig att hans nya grafikkort Radeon inte passade, så han köpte budgetkabinettet Core 1000 från Fractal design av oss, vi monterar allt i nya chassit. Ny företagskund hade handlat Acer Predator stationär, men han satt och trummade med fingrarna och tyckte inte den var tillräckligt cool, vi tar in maskinen och slaktar den, tar hand om processor, minne och ssd och installerar allt i nytt chassi 510i från NZXT, nytt ROG-moderkort och ny nätdel eftersom Acernätdelen hade för korta kablar. Iphone 7 lagas i displayen idag. Samsung Note 4 (!) lämnas in för byte av laddkontakt och displaymodul. Ny kund lämnade in Samsung S10 för byte av bakstycke och hörlurskontakt. HP laptop från 2012 lämnas in för byte av hårddisk, 250GB från Samsung blev valet. Rune ramlar in, han och frun köpte en Dell Vostro av oss 2016, den hade Windows 7, så vi installerar Windows 10 på den, SSD fanns från början. Vår kund Håkan hade en laptop som nått bäst före datum så vi beställer en Dell Vostro med 10:e generationens Core i3, 8GB minne och 256GB lagring samt FullHD-skärm till honom. Samsung S10+ lagas till företag i Gävle. Toshiba laptop från runt 2012 lämnas in för byte av hårddisk till SSD, vi skruvar i en 120GB från PNY. Företag i Hedesunda jobbar vi rätt intensivt med, vi har installerat kameror, projektor, elduk, controller, nu dags för Kramer högtalare till projektorn, vi direktskickar från distributören så kunden kan installera själva. Stjärnkock anlitar oss för att hjälpa sin mamma med IT, vi åker dit och hämtar datorn som behövde ny hårddisk, sen förnyar vi eset nod32 virusskydd samt hjälper henne med bankID etc. Vi hjälper företag i Gävle med att uppgradera befintliga dellmaskiner köpta hos oss med SSD samt uppgradering till Windows 10, vi kommer också att installera en ny server då den är 12år gammal. Januari 2020 MYCKET jobb nu på framförallt mobilservice, blandat Iphone, Samsung, Huawei som ska servas på olika sätt. Alexandra från Tierp lämnar in Huawei P20 Lite, vi kirrar på en ny skärmmodul på den, rosa lur. Huawei Mate 20 Lite lämnas in för displaybyte, vi byter den och bakstycket. Ny kund. Företagskund som varit hos oss tidigare beställer ny stationär dator, vi hade ju kikat på en Dell men den var restnoterad så vi bygger en maskin istället med samma specar, blir bra. Dellskärm på 24" också beställs. Ebbe kommer in med sin mamma, han har pajat skärmen på sin Iphone 6, vi byter den och sätter på ett skärmskydd från Copter, jag fick en pratstund med honom och det var en styggt cool grabb under 10. Ny kund lämnar in mobiltelefon, Huawei Mate20 Lite, den ska vi byta bakstycke och display på. Vi utför installation av internet på riktigt hos kund i Lindbacka, ny Edgerouter PoE, två accesspunkter samt en 8-portars switch, full fart i nästan alla uttag i villan från 2011. Resebolagsräv i den övre medelåldern lämnar in sin HP stationära från 2014 för byte av hårddisk och uppgradering till Windows 10, vi sätter i en 500GB SSD, samt kloning av innehåll. Speldator vi byggde 2017 behövde lite omsorg, en fläkt lät illa så den bytte vi, full med damm. Sen installerade vi om Windows 10 för det var nåt knas med ljudet, nu funkar ljudet. Toshiba laptop med AMD-propp hade kajkat ihop, visade ingen bild, vi räddar data genom att ta ur hårddisken och sätta in den i ett nytt chassi. 6S+ lagas med AAA-display till kund som varit hos oss förut med samma lur. Idag var jag och rantade runt på vägarna, två nya kunder. Först företagare Eva i som hade en dator med Windows 7, jag åker dit och hänger i en SSD samt installerar Windows 10 på hennes Lenovo Thinkcentre. Hon hade Office 2003 så det är bortom räddning så vi fixar in en Office Hem och småföretag 2019. Alla filer kopieras över. Sen ny kund två var en firma i Forsbacka där ADSL gett upp, jag åkte dit och kollade och allt tyder på problem mellan dom och stationen så det är felanmält hos Gavlenet - känslan är att det blir mer jobb där för det var en virrvarr av kablar och småswitchar som egentligen inte behövs så jag har nog anledning att återkomma dit. Mona lämnar in Iphone 8 för byte av display. Mona var ny. Samsung S10E lämnas in, dom hade tappat den, och av/på-knappen är intryckt, vi ska kolla på det. Göran, trogen kund från Forsbacka beställer nytt, Dell Optiplex MFF med i3-processor, 8GB minne och 256GB lagring ersätter hans frus 10år gamla dator. Förtvivlad studerande på HiG hade spillt sojasås i macen, backup på ex-arbete högst oklart, vi tar ur hårddisken och backar den, no harm. Kristina från Bergby lämnar in sonens 7a som hade trasig display, vi fixar. Kalle som var in till oss 2016 och bytte batteri på sin Iphone 5, kommer in med sin bättre hälft som hade haft sönder displayen på sin Iphone 7 plus, vi lager den + batteriet. Ockelboföretag kommer in med Iphone X, batterihälsa 85% och slår av hela tiden, vi byter batteriet. Caroline som inte varit till oss förut, lämnar in en Iphone 6S som behövde ny display. Samsung S9 Rosa, nåt hade hamnat i usb-c uttaget så det gick inte att ladda den, vi byter laddkontakten, även detta en ny kund. Jesper, byter batteri på sin Iphone 8 idag hos oss, samt köper ett Copter Exoglass, han hade inte varit här förr. Åkte till Sten i Bomhus i "RUT-uppdrag", han har en Imac 27" från 2017 som vi ska byta hårddisken mot en SSD på. Sen hade han problem med täckningen i nätverket så vi ska installera två stycken long range accesspunkter. Avdelning knuten till en pappersindustri beställer en NAS (nätverkshårddisk), Synology DS218 med 2st WD Pro hårddiskar på 2TB. Bosse köpte en ASUS av oss 2012, vi byter hårddisken i den till SSD så håller den ett tag till! Ny kund Susanne lämnar sin Iphone 7 plus för byte av display, batteriet höll 89% hälsa så vi bytte det också, 1000kr precis totalt eftersom hon valde AAA-display. Johnny från Skutskär väljer oss för byte av display och batteri på Iphone 6S. Ny kund. Ny kund Sanna från Borlänge väljer att byta sin display på Iphone 8+ hos oss, hon väljer AAA-kvalitet. Ny kund Erica lämnar in sin Iphone 8+ vit för byte av display till ny original. Återkommande företagskund lämnar in Iphone 8 för byte av display, han väljer denna gång AAA-kvalitet. Byggföretag i Gävle lämnar in Samsung Xcover 4, vi krafsade lite i en "vintage-låda" och hittade LCD och Glas till denna vanliga telefon hos "fältare". Ny kund från Karlholmsbruk lämnade in en Samsung S9+ för byte av displaymodul. Erik, som vi byggde redigeringsdator åt 2018 ville ha större SSD, vi byter från 250GB till 1000GB, klonar innehållet. Ny kund Markus från Forsbacka väljer att byta sitt batteri på sin Iphone 6S som hade 79% batterihälsa, efter bytet 100%. Ny kund från Sandviken hade en Imac 27" från 2011, nätdelen byttes för datorn startade inte. Kund som inte varit här förut lämnar in Samsung S8 plus för byte av display. Fyra nya kunder oberoende av varandra lämnar in sina laptops för uppgradering med SSD och Windows 10 då supporten upphör för Windows 7 nu i januari. Återkommande Ing-Marie beställer dator, vi levererar en Dell Optiplex med i5-processor, 8GB minne och 256GB SSD, samt en Microsoft Sculpt Bluetooth Mouse. Erik, befintlig kund - hade pajat rutan på sin Samsung S9, vi fixar den! Återkommande kund, dvs. min dödspolare Johan kommer in med dotterns X, trasig display, vi fixar den! Oskar som köpte speldator av oss 2016 behövde hjälp då datorn överhettade, dom hade varit och fingrat på prylarna och torkat bort kylpastan mellan processor och fläkt, fixar det. Ett antal Iphones fixades 2a januari, Adam sattes i jobb direkt, displaybyten på ett par 7:or, en 6:a och 8:a. Historik 2019

X